Ο Στέφανος Βορδώνης μιλάει για το νέο τραγούδι “έφυγες φίλε”

Ο Στέφανος Βορδώνης βγήκε στον αέρα του Ερωτόκριτου και μας μίλησε για το νέο τραγούδι του “έφυγες φίλε”  στην εκπομπή του Γιώργου Λεκάκη την Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι…

ακούστε εδώ…

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Ο Στέφανος Βορδώνης γεννήθηκε στην Αθήνα και από πολύ μικρός ασχολήθηκε με την μουσική. Παίζει λύρα από 13 χρονών και η πρώτη του επαφή με το τραγούδι έγινε σε ηλικία μόλις 16 ετών.

Ξεκίνησε να εμφανίζετε σε μικρά μαγαζιά της Αθήνας και της Κρήτης ,από νωρίς ξεχώρισε και οι εμφανίσεις του συνοδεύονταν από επιτυχία.

Τον Φεβρουάριο του 1996 σε νεαρή ηλικία κυκλοφόρησε σε συνεργασία με τον Μανόλη Βερδινάκη και τον Χαράλαμπο Δουλγεράκη ,η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Του φεγγαριού τα μυστικά” από την δισκογραφική εταιρεία Φαιστός.

Τον χειμώνα του 1996-1997 η συνεργασία του με τον Παναγιώτη Μαρακάκη που έχει ξεκινήσει από πιο νωρίς γίνετε πιο εποικοδομητική με πολλές επιτυχίες. Η συνεργασία τους μάλιστα σφραγίστηκε με τέσσερις δισκογραφικές δουλείες από την δισκογραφική εταιρεία Πλώρη records , το 1997 “Ζωντανή ηχογράφηση Νο1” ,το 1998 “Ζωντανή ηχογράφηση Νο2”,το 1999 “Ζωντανή ηχογράφηση Νο3 από γάμο’’ και το 2000 ‘’Στου έρωτα τα κάστρα’’ δισκογραφίες με τραγούδια που έγιναν μεγάλες ραδιοφωνικές επιτυχίες και όχι μόνο ΄΄ Λες μ αγαπάς¨¨, ΄΄ Λένε για μένα ΄΄,΄΄ Μη μου παραπονιέσαι ΄΄ …

Τον Μάιο του 2000 ο Στέφανος ξεκινά μια σειρά πετυχημένων εμφανίσεων με τον Γιώργο Χαλκιαδάκη και στο διάστημα της συνεργασίας τους έχουμε δυο δισκογραφικές δουλειές από την Cretaphon , το2002 ΄΄ Ζωντανή ηχογράφηση Νο4 ΄΄ και το 2004 ΄΄ Επιτέλους μαντινάδες ¨¨ με τραγούδια επιτυχίες όπως το ΄΄ Μέθυσᨨ,¨ Εχάθηκα από το Ρέθυμν﨨 .Με τον Γιώργο Χαλκιαδάκη ξεκίνησε και η σχέση του Στέφανου με τους Έλληνες του εξωτερικού και συγκεκριμένα έκαναν μαζί το πρώτο ταξίδι στην Αμερική.

Το 2006 κυκλοφορεί με το περιοδικό ¨ Κοντυλιές ¨ η όγδοη δισκογραφική δουλειά του Στέφανου με τίτλο ¨Τα καλύτερα¨ με επιτυχίες παλαιότερων ALBUMS,επίσης την ίδια χρονιά συνεργάστηκε με τον σπουδαίο συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο και εμφανίστηκε μαζί του στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών..

Τον Σεπτέμβριο του 2007 κυκλοφορεί ο τρίτος με καινούργια τραγούδια προσωπικός δίσκος του Στέφανου, “Δώδεκα παρά δυο” με τραγούδια δικά του ,του Μάνου Πυροβολάκη ,του Παναγιώτη Μαρακάκη ,του Στράτου και Νίκου Γουνάκη ,του Μανόλη Κωστάκη και αμέσως γνωρίζει μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό! Τραγούδια όπως, το ¨Δηλητήριο¨, το “Χαλάλι”, το “Όποιο και αν κάνω όνειρο”, το “Χθες και σήμερα” κ.α. έχουν γίνει επιτυχίες! Ειδικά το ¨Δηλητήριο¨ έχει αφήσει σημάδι πάνω στον Στέφανο..

Το 2008 ο Στέφανος κυκλοφορεί από την δισκογραφική εταιρεία ΜΒΙ άλλο ένα ALBUM με τίτλο ¨Με αγάπησες στα ψέματα μα πόνεσα στα αλήθεια¨ μια δουλειά με μαντινάδες ,μια δουλειά που βρέθηκε τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας της ,πρώτη σε πωλήσεις στα παραδοσιακά ALBUM και δέκατη τρίτη σε όλη την Ελλάδα, με επιτυχίες όπως το ¨Φαίνεται είναι άγγελος ¨ ,¨Δεν έχω άλλη επιλογή¨, ¨Ποια είσαι εσύ¨¨.. παράλληλα με την κυκλοφορία του δίσκου ξεκινά τις εμφανίσεις του με τον Μιχάλη Παχάκη .Με τον Μιχάλη εκτός από εμφανίσεις στην Ελλάδα έχει και σημαντικές περιοδείες στο εξωτερικό με κυριότερες στην Αμερική ,στον Καναδά και στην Αυστραλία, περιοδείες οι οποίες στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Ο κόσμος έδειξε την αγάπη του γεμίζοντας τους χώρους που εμφανιζόντουσαν.Τον Ιούνιο του 2013 κυκλοφορεί το ”εσύ είσαι το ταξίδι μου..”μια δουλειά με οκτώ ολοκαίνουργια τραγούδια που ο Στέφανος μας δείχνει τις δυνατότητες του και στην σύνθεση,καθώς υπογράφει με δική του μουσική τα έξι από τα οκτώ κομμάτια. Στο τραγούδι ”η αλήτισσα” υπογράφει και μουσική και στίχο.

Κατά καιρούς ο Στέφανος έχει συνεργαστεί στο πάλκο με σημαντικούς καλλιτέχνες και επώνυμα σχήματα Κυριάκο Καραλάκη, Γιάννη Πλυμάκη, Νίκο Ανυφαντάκη ,Γιώργο Καραγιώργη, Γιάννη Κακλή, Μανώλη Κακλή , Going through ,Γιώργο Νηστικάκη κ.α…

Ελέγξτε επίσης

Τσικνάκης Γιάννης – Το βοτάνι (Τραγούδι: Καλεμάκης Αλέκος)

Λύρα – Λεμάν – Βιόλα: Τσικνάκης Γιάννης Τραγούδι: Καλεμάκης Αλέκος Λαούτο: Στεφανουδάκης Φάνης Κιθάρα: Τσικνάκης …