ΧΑΤΖΗΣ – ΑΝΤΩΝΗΣ & ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΡΙΤΑΚΗΣ (Official Video Clip 2019)

Μουσική: Αντώνης & Μανώλης Χαριτάκης
Στίχοι: α) Δέσποινα Σπαντιδάκη, β) Μανώλης Κρητικόπουλος

Η μυρισμένη σου αγκαλιά, μ’ Αγίους τόπους μοιάζει
αγκάλιασέ ‘με το χωριό Χατζή να με φωνιάζει

Χατζή τσ’ αγάπης μ’ έκαμες, τση Παναγιάς κοράσο
εφίλησές με μια φορά κι είναι γοργό ν’αγιάσω

Ο Αντώνης και ο Μανώλης Χαριτάκης γεννήθηκαν και κατάγονται από τα χωριά Στέρνες Μονοφατσίου και Δαφνές Ηρακλείου. Από πολύ μικρή ηλικία, αυτοδίδακτοι, ασχολήθηκαν με την κρητική μουσική. Στη συνέχεια είχαν την τύχη για κάποιο καιρό να είναι μαθητές του μεγάλου δασκάλου Γιάννη Ξυλούρη (Ψαρογιάννη). Πολλά από τα ερεθίσματα της μουσικής τους τα πήραν από τη γιαγιά τους Ελένη Σκουλά, τον παππού τους Εμμανουήλ Δημητράκη και από τα αδέλφια τους.
“Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξή μας έπαιξαν οι γονείς μας και τους ευχαριστούμε γι ‘αυτό. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ ένα ιδιαίτερο και σημαντικό πρόσωπο για εμάς, για την υποστήριξη και βοήθεια που μας έδωσε ο οποίος για προσωπικούς του λόγους δεν θέλει να αναφερθεί το όνομά του.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Νίκο Στρατάκη για όλη τη βοήθεια – ενορχήστρωση που έκανε στην πρώτη μας δισκογραφική δουλειά, τους στιχουργούς Γιάννη Αεράκη (Πολογιάννη), Δέσποινα Σπαντιδάκη, Μανώλη Κρητικόπουλο, Γιάννη Νιώτη, όπως επίσης τον Κώστα Μαρκάκη για την ηχοληψία και τη συμμετοχή του και τον Γιώργη Σαλούστρο (Κεχρή).
Με την υλοποίηση του πρώτου μας δίσκου έγινε πραγματικότητα από την εταιρεία ”Αεράκης – Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι & Σείστρον” ένα μεγάλο μας όνειρο που είχαμε από μικρά παιδιά.
Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας: Χαλαμπαλάκης “Halplast”, La Pupa, Peskesi,
Επιούσιος, Ρώσος κατοικία και Κρητικός fm 88.7”

Καλή ακρόαση!
Αντώνης & Μανώλης Χαριτάκης

Βιντεοληψία: Γιώργος Τζωρτζάκης
Αστρίτσι Ηρακλείου, Κάτω βρύση

Ελέγξτε επίσης

Ο Κοτσυφός – Κανάκης Κουκλινός Αλέκος Καλεμάκης Δημήτρης Αντωνάκης Νέο τραγούδι ©2024

Ένα νέο τραγούδι με άρωμα Κρήτης με την λύρα του Κανάκη Κουκλινού … Στίχοι: Γαριπαντώνης …