Ξενάκης Μιχάλης – Μονόλογος (Η στραβά πάει ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε)

Εύχομαι το καινούργιο αυτό τραγούδι να δώσει το δικό του μοναδικό στίγμα στη μουσική!
Καλοτάξιδο!Πάντα επιτυχίες και καλή ακρόαση εύχομαι!!

Μιχάλης Ξενάκης

Η στραβά πάει ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.

Όλοι θα συμφωνούν ότι στο πρόσωπο ενός παιδιού μπορούμε να δούμε κάτι το μαγικό και ουράνιο. Μια ματιά ενός παιδιού ή ένα χαμόγελο είναι αρκετό να διώξει έννοιες και κούραση.

Στην πορεία της ζωή του όμως εκείνο το παιδί, το κάθε παιδί, οι περιστάσεις της ζωής του επιβάλλει να παρθούν κρίσιμες αποφάσεις. Αποφάσεις, που είναι θα είναι κομβικές και ίσως κάποιες από αυτές να έχουν την δύναμη να καθορίσουν το μέλλον του ή πιο πολύ να επηρεάσουν την καλλιέργεια του χαρακτήρα του, συνεπώς και τρόπο που θα βλέπει την ζωή και τους ανθρώπους.

Κάποια από αυτά τα παιδιά που ιδιοτελώς θα αποφασίζουν θα οδηγηθούν στην ηθική τύφλωση από την αγνωσία τους.

Ετσι στον μικρό η μεγάλο βαθμό ηθική βλάβης που θα βρίσκεται, θα βλέπει τις αξίες και τις αλήθειες της ζωής αλλά δεν θα μπορεί να τις αναγνωρίσει με αποτέλεσμα να πληγώνει, να πληγώνετε ή να εκμεταλλεύεται θεωρώντας ότι αυτό θα πει ζωή και ότι το μεγάλο ψάρι πάντα τρώει το μικρό. Πράγμα που τους άλλους θα κάνει να απορούν με ποια σύνεση λαμβάνονται οι αποφάσεις του.

Ελπίδα για αυτόν, ο έλεγχος της συνειδήσεως στις στιγμές αδυναμίας, με μοναδικό αντίπαλο την σκλήρυνση της καρδίας που λογικά θα έχει υποστεί και η οποία θα παρεμβάλει το πνεύμα του.

Κάθε τραγούδι μπορεί να χαρακτηριστεί με ένα κήπο γεμάτο ανθισμένα λουλούδια. Μπαίνεις μέσα κόβεις κάποια από αυτά που λαχταρά η ψυχή σου και μπορεί να γευτεί ο νους και βγαίνεις έξω. Ένα τραγούδι πραγματικής επανάστασης από τον Μιχάλη Ξενάκη που προβληματίζει και το οποίο θα πρέπει κάθε ακροατής του, να ακούσει πολλές φορές για αποφασίσει τι άνθη θέλει να γευτεί.

Προλογίζει ο Ψαλιδάκης Ηρακλής μιάς και επισκέφτηκε τον μπαχτσέ

Ελέγξτε επίσης

Μαρία Τζομπανάκη – Το Τραγούδι Της Μαρίας (Official Audio Release)

Καλλιτέχνης: Μαρία Τζομπανάκη Συνθέτης: Σούλα Δασκαλομαρκάκη Στιχουργός: Σούλα Δασκαλομαρκάκη Έτος Κυκλοφορίας: 2024 Alpha Records