Μενέλαος & Γιώργης Νταγιαντάς – Άλλοι διπλώνουν τα φτερά (Official Audio Release )

Μουσική: Γιώργης Νταγιαντάς
στίχοι: α) Γιώργης Μπέρκης (Κατσούγκρης), β) Δημήτρης Χαιρέτης, γ,δ) παραδοσιακοί.

Άλλοι διπλώνουν τα φτερά στη πρώτη ψιχαλίδα,
κι άλλη δεν έχουν και πετούν μόνο με την ελπίδα.
Άλλοι γελούν και χαίρονται και στα ψηλά πετούνε,
και άλλοι σε μπόρες χαμηλά κοντεύουν να πνιγούνε.
Μάθια και φρύδια έβλεπα και πίστευα ο καημένος,
μα τη καρδιά δεν ήξερα και βγήκα γελασμένος.
Σαν μετανιώσεις θα ‘ναι αργά ήλιος βασιλεμένος,
θα με γυρεύεις να με βρεις μα θα ‘μαι πωθαμένος.

Οι εκδόσεις “Σείστρον” και το “Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι Αεράκης”, σας παρουσιάζουν με ιδιαίτερη χαρά την πρώτη ενότητα από την νέα δισκογραφική δουλειά και τέταρτη στη σειρά, των  ανωγειανών καλλιτεχών Μενέλαου & Γιώργη Νταγιαντά.

Για την κυκλοφορία της ζωντανής αυτής ηχογράφησης οι καλλιτέχνες Γιώργης και Μενέλαος Νταγιαντάς αναφέρουν τα εξής:«Η ζωντανή αυτή ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στο “Μήλο της Έριδος” στο Ηράκλειο Κρήτης  το 2015. Σκοπός αυτής της ηχογράφησης ήταν να καταγράψουμε κυρίως τον “παλμό” και την “ενέργεια” του μουσικού  μας  πάλκου,  δίδοντας  την στο κοινό όσο το δυνατόν πιο αυθεντική γίνεται.       Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους μουσικούς που συμμετείχαν σε αυτή την ηχογράφηση  και ιδιαίτερα τον Θωμά Μπολάκη που όλα αυτά τα χρόνια είναι δίπλα σε κάθε μας  προσπάθεια.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης  στην δισκογραφική εταιρεία “Σείστρον” και τον Αντρέα Αεράκη για την πολύτιμη βοήθεια του ώστε να  κυκλοφορήσει αυτή η δουλειά!»

Το Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι “Αεράκης” σε αναφορά του για τη νέα κυκλοφορία τονίζει:”Δυο μουσικοί, δυο αδέλφια που ξεσηκώνουν με τον ξεχωριστό μοναδικό τους τρόπο το κοινό που τους ακούει! Αυτό τον παλμό και την ενέργεια του πάλκου τους αλλά και του κοινού τον καταγράψαμε στον νέο τους δίσκο που μόλις κυκλοφόρησε!”.

Ο Μενέλαος Νταγιαντάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στ’ Ανώγεια της Κρήτης το 1982. Γέννημα θρέμμα του ιστορικού αυτού χωριού και βαθιά επηρεασμένος από την πλούσια μουσική παράδοση του τόπου του, σε ηλικία μόλις 12 ετών ξεκινάει για πρώτη φορά να ασχολείται με τα παραδοσιακά όργανα και το τραγούδι. Από πολύ μικρός το πάθος του για το τραγούδι και τα παραδοσιακά όργανα τον ώθησαν να ασχοληθεί σοβαρά, αρχικά με το μαντολίνο και στη συνέχεια επαγγελματικά με την κρητική λύρα και το τραγούδι.
Στο διάστημα αυτό μαζί έχει συνεργαστεί με αξιόλογους καλλιτέχνες όπως, Γιάννης Ξυλούρης, Γιώργης Ξυλούρης, Γιώργης Βρέντζος, Σκορδαλός Γιώργης, Κοντογιάννης Γιώργος, κ.α σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, κέντρα διασκέδασης και μουσικές σκηνές, ενώ το 2005 μαζί με τον αδερφό του Γιώργη Νταγιαντά, κυκλοφορείται η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο, «Λεμονανθέ & Ρόδο μου» και τον Ιούνιο του 2010 κυκλοφορεί η δεύτερη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο <<Όπου και αν είμαστε, μαζί >> . Επίσης ο ίδιος διδάσκει λύρα και μαντολίνο σε παιδιά, ενήλικες και διάφορους συλλόγους.

O Γιώργος Νταγιαντάς γεννήθηκε το Μάρτιο του 1977 στα Ανώγεια της Κρήτης. Σε ηλικία 7 ετών αρχίζει να έχει τις πρώτες μουσικές ανησυχίες και με κάτι μικρές οικονομίες που είχε αγοράζει το πρώτο του μαντολίνο. Δεν υπήρχε κάποιος δάσκαλος να βοηθήσει στη εκμάθηση μαντολίνου με αποτέλεσμα να κάνει προσπάθειες να μάθει μόνος του.
Σε ηλικία 13 ετών αγοράζει το πρώτο λαούτο, όπου και αυτό το έμαθε μόνος του παίζοντας σε παρέες και μικρές κοινωνικές εκδηλώσεις.
Έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς-λυράρηδες όπως, τον Ψαραντώνη, Σκουλά Βασίλη, Νικηφόρο Αεράκη, Μιχάλη Καλλέργη, Βασίλη Σταυρακάκη, Μανόλη Περιστέρη, Σκορδαλό Γιώργη και Παπαδάκη Γιώργη.
Το 2005 σε συνεργασία με τον αδερφό του Μενέλαο Νταγιαντά κυκλοφορούν την πρώτη τους δισκογραφική δουλεία με τίτλο «Λεμονανθέ και Ρόδο μου» και τον Ιούνιο του 2010 κυκλοφορεί η δεύτερη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο <<Όπου και αν είμαστε, μαζί >> .
Ο Γιώργης Νταγιαντάς εκτός από την ενεργή μουσική δραστηριότητα, σπουδάζει μουσική στο Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης τα τελευταία 5 χρόνια. Επίσης ο ίδιος διδάσκει μαντολίνο και λαούτο σε παιδιά και ενήλικες.

Η τρίτη τους δισκογραφική δουλειά ήταν το άλμπουμ το 2015  με τίτλο <<Τσ αγάπης το δοξάρι>>. Στο δίσκο αυτό εμπεριέχονται δέκα νέα τραγούδια και τέσσερις επανεκτελέσεις.

Από αυτό το σύνδεσμο μπορείτε να ακούσετε όλα τα κομμάτια του τέταρτου δίσκου τους “Ζωντανή ηχογράφηση”:

https://www.youtube.com/watch?v=2Xl55tit4w8&list=PLMCAGJpgE8d4LpiygMzIoZzUMT3y-M03v

 

Ελέγξτε επίσης

Ο Κοτσυφός – Κανάκης Κουκλινός Αλέκος Καλεμάκης Δημήτρης Αντωνάκης Νέο τραγούδι ©2024

Ένα νέο τραγούδι με άρωμα Κρήτης με την λύρα του Κανάκη Κουκλινού … Στίχοι: Γαριπαντώνης …