Ρέθυμνο … 365 ημέρες τον χρόνο

Κοντά ο στόχος για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο.Το Ρέθυμνο αναπτύσσεται και σε Χειμερινό Προορισμό…

Διευρύνονται οι προοπτικές στο σκέλος της τουριστικής ανάπτυξης για την Κρήτη με άνοιγμα σε σημαντικές και ιδιαίτερα δυναμικές αγορές, όπως οι χώρες της Μέσης Ανατολής που εμφανίζονται «θερμές» και προετοιμασμένες να επενδύσουν στον προορισμό της Κρήτης και μάλιστα δώδεκα μήνες το χρόνο.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που δίνει σημαντική ώθηση στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού στο Ρέθυμνο, στο πλαίσιο της Εθνικής Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού, να εστιάσουν στην προσέλκυση νέων αγορών και την επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Eίναι ένα εγχείρημα που ήδη διανύει τα πρώτα του βήματα σε ό,τι αφορά τον χειμερινό τουρισμό και ανοίγει το δρόμο για μελλοντικές στοχεύσεις που δεν είναι άλλες από τη συνεχή ροή επισκεπτών 365 ημέρες τον χρόνο.

Ήδη στο Ρέθυμνο βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα, 30 τουριστικοί πράκτορες και συνοδοί τους από την Ιορδανία, το Ιράν και την Παλαιστίνη, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στην πόλη και πραγματοποίησαν επαφές με επαγγελματίες και φορείς δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για τον προορισμό του Ρεθύμνου και της Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τουριστικοί πράκτορες από τη Μέση Ανατολή ήρθαν στην Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχουν στην τουριστική έκθεση «Mediterranean International Tourism Exhibition» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, ενώ μέσω της Συνομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων Ελλάδος στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «12» πραγματοποίησαν επισκέψεις και στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για επαγγελματίες με σημαντικές διασυνδέσεις και γραφεία στην περιοχή της Σαουδικής Αραβίας, τις άλλες αραβικές χώρες και την Κωνσταντινούπολη οι οποίοι δήλωσαν καθ’ όλα έτοιμοι να δρομολογήσουν άμεσα απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα και την Κρήτη.

Στην τελική συνάντηση που είχαν οι τουριστικοί πράκτορες με την πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ρεθύμνης, Πέπη Μπιρλιράκη, οι ίδιοι επεσήμαναν πως εφόσον επισπευτούν οι διαδικασίες για την έκδοση της βίζας, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για τους ίδιους και απαιτεί εγρήγορση από πλευράς πολιτείας, τότε οι πρώτοι επισκέπτες από τη Μέση Ανατολή θα μπορέσουν να επισκεφτούν την Ελλάδα και την Κρήτη εντός των επόμενων μηνών, στις αρχές του 2018.

Ιδιαίτερα σημαντικό, όπως τόνισε η κα Μπιρλιράκη, είναι πως οι εν λόγω αγορές εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για όλες τις περιόδους του έτους, με το Δήμο Ρεθύμνης να στρέφεται ακόμη πιο εντατικά στο σκέλος της χειμερινής περιόδου. Όπως επεσήμανε η κα Μπιρλιράκη πρόθεση των τουριστικών πρακτόρων είναι να εξασφαλίσουν προς την Κρήτη τρεις πτήσεις charter την εβδομάδα, δυναμικότητας 150 ατόμων.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο  η κα Μπιρλιράκη ανέφερε η Κίνα αποτελεί μια πολύ δυναμική αγορά, που επιθυμεί τη συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνης και καταθέτει συνεχώς νέες προτάσεις στο πλαίσιο αυτό την ίδια ώρα που ανοίγει η τουριστική αγορά της Μέσης Ανατολής και διευρύνεται παράλληλα η συνεργασία με τις Σκανδιναβικές χώρες.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition που πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 22 Οκτωβρίου στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο στην Αθήνα, το Ρέθυμνο συμμετείχε ως επίσημος καλεσμένος των διοργανωτών και ως ένας προορισμός που είναι έτοιμος, σύμφωνα με τους διοργανωτές, να υποδεχτεί τον χειμερινό τουρισμό. Ο πρόεδρος της FedHATTA Λ.Τσιλίδης μπροστά στην πληθώρα των συμμετεχόντων που ήταν στα εγκαίνια, είπε ότι το Ρέθυμνο είναι ίσως ο πιο έτοιμος προορισμός να δεχτεί χειμερινό τουρισμό μέσα στην Ελλάδα και σίγουρα στην Κρήτη.

Η κα Μπιρλιράκη επίσης στάθηκε στη επέκταση του πτητικού έργου της σκανδιναβικής αεροπορικής ετιαρείας SAS προς την Κρήτη καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

πηγή : tourismarket.gr

Ελέγξτε επίσης

Ο Κοτσυφός – Κανάκης Κουκλινός Αλέκος Καλεμάκης Δημήτρης Αντωνάκης Νέο τραγούδι ©2024

Ένα νέο τραγούδι με άρωμα Κρήτης με την λύρα του Κανάκη Κουκλινού … Στίχοι: Γαριπαντώνης …