Στην Κρήτη, τα παιδιά εκπαιδεύονται στη Ρομποτική

Aπό τα Ανώγεια της Κρήτης, ξεκινάει το «CSI Institute» προς τέσσερις προορισμούς, με σκοπό να εκπαιδεύσει τα παιδιά και συγκεκριμένα τα παιδιά των περιοχών των Ανωγείων, της ‘Ανδρου, της Ανάφης και του Δήμου Πλατανιά, τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017.
Η εκπαίδευση αφορά στον προγραμματισμό Ηλεκτρονικού Υπολογιστή (Εκμάθηση Κώδικα) και στη συνέχεια στη Ρομποτική, μέσω ειδικών προγραμμάτων, κατά τη διάρκεια των οποίων καταξιωμένοι επιστήμονες θα προσφέρουν δωρεάν τις γνώσεις τους μέσω του διαδικτύου και της ειδικής πλατφόρμας BlackBoard.
Όπως αναφέρει ο αντιστράτηγος ε.α. και ιδρυτής του CSI Εμμανουήλ Σφακιανάκης η δράση ξεκινάει από τα Ανώγεια με την ευλογία της Εκκλησίας, για να επιμορφωθούν τα παιδιά εξ αποστάσεως και στις έδρες των σχολείων τους, απογευματινές ώρες και μετά τα πρωινά τους μαθήματα, εθελοντικά, δύο φορές την εβδομάδα.
«Η πλατφόρμα παρέχεται δωρεάν από την εταιρεία του Κ. Νάκου Κωνσταντίνου Cosmolearn, και το πρόγραμμα του CSI Institute, το οποίο ονομάζεται «Μάθηση χωρίς σύνορα» θα αρχίσει πιλοτικά τη λειτουργία του τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 16:00, από την Εκκλησία των Ανωγείων και την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που ο ιερέας των Ανωγείων π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης δημιούργησε για αυτό τον σκοπό, με ταυτόχρονες παράλληλες συνδέσεις στα σημεία που αναφέρονται παραπάνω. Το CSI Institute, μετρώντας μόλις μερικούς μήνες από τη δημιουργία του, βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στους πολίτες μέσα από μεγάλο αριθμό ημερίδων που έχει πραγματοποιήσει σε όλη την Ελλάδα, με στόχο το κοινό όφελος και την προσφορά του στη νέα γενιά».
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης: «Τα Ανώγεια σε συνεργασία με τον κ. Σφακιανάκη πρωταγωνιστούν για ακόμη μία φορά στην προσπάθεια οι νέοι τα παιδιά οι μαθητές, να επιμορφώνονται συνεχώς με στόχο να βγουν στο στίβο της ζωής όσο γίνεται περισσότερο εξοπλισμένοι για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν τόσο στις δοκιμασίες όσο και στον ανταγωνισμό. Παράλληλα, όμως μας ενδιαφέρει και ως τοπική και όχι μόνο εκκλησία να προστατέψουμε τους νέους μας από κάθε κίνδυνο που κρύβει το διαδίκτυο με δάσκαλο έναν άνθρωπο που για δεκαετίες έχει δείξει και αποδείξει τόσο τη βαθιά γνώση του στο συγκεκριμένο αντικείμενο όσο και την αγάπη του προς τους νέους ανθρώπους. Τα Ανώγεια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και από την κορφή του Ψηλορείτη είναι ικανά, αν και απομακρυσμένα, να “βλέπουν” τις εξελίξεις να παρακολουθούν τα τεκταινώμενα και να αναλαμβάνουν δράση σε ότι καλό και σε όλα όσα αφορούν την πρόοδο μέσω του πολιτισμού της γνώσης, της αλληλεγγύης και πάνω από όλα του ανθρωπισμού. Αυτό διαπίστωσε και ο στρατηγός Σφακιανάκης και επέλεξε το δήμο μας για έδρα του ινστιτούτου».
Το «Cyber Security International» CSI με γραφεία σε 52 νομούς της χώρας, και χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα μεταξύ άλλων παρέχει συμβουλές για την προστασία των πολιτών σε σχέση με το ηλεκτρονικό έγκλημα, διαθέτει τηλεφωνικό κέντρο για απορίες όλων των πολιτών σχετικά με τεχνολογία και πληροφορική, ενώ ένας από τους κύριους στόχους του είναι η παρέμβαση σε θέματα bullying.
Πηγή : nooz.gr

Ελέγξτε επίσης

Νίκος Ζωιδάκης για τα πανηγύρια: Το 95% του κλάδου μας δεν έχει να φάει

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τα πανηγύρια λόγω του κορονοϊού και της μη τήρησης των …