Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών: “Σε ευχαριστούμε ΜΑΝΟΛΗ ΚΑΚΛΗ για όλα”

Η Κρήτη που τόσο πολύ αγάπησες, τίμησες και επάξια αντιπροσώπευσες καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σου, από χθες θρηνεί την ξαφνική σου απώλεια.

Ο Μανόλης Κακλής (1945-2017) ξεκινώντας από την Επισκοπή Ρεθύμνου με μοναδικά εφόδια τη χαρισματική του φωνή,το λαγούτο του και τον ακέραιο χαρακτήρα του κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στον χώρο της Κρητικής μουσικής και να διαγράψει μια λαμπρή πορεία μέσα από τις αμέτρητες επιτυχίες του, την τεράστια δισκογραφία του, τις πολλές και επιτυχημένες συνεργασίες του αλλά και από τις ζωντανές του εμφανίσεις όπου υπάρχει Ελληνισμός και Κρητικό στοιχείο.

Ο Άνθρωπος Μανόλης Κακλής ένας χαρακτήρας αγέρωχος και ευαίσθητος, διακρίνονταν για την σεμνότητα , την ευγένεια, την αξιοπρέπεια και την αρχοντιά του. Ένας άνθρωπος αλληλέγγυος , φιλάνθρωπος και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει, να σταθεί και να συμπαρασταθεί στο συνάνθρωπό του και στην κοινωνία .

Ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ με ενεργή και μάχιμη δράση στα δρώμενα του συλλόγου μας .Έδινε πάντα το παρόν και προσέφερε απλόχερα την βοήθειά του όποτε και αν χρειάστηκε.

Ένα μεγάλο κεφάλαιο για την Κρήτη και την Κρητική μουσική κλείνει.

Σε ευχαριστούμε ΜΑΝΟΛΗ ΚΑΚΛΗ για όλα. Το έργο σου θα είναι σημείο αναφοράς και η προσφορά σου πυξίδα και σηματωρός για τις τωρινές και τις επόμενες γενιές.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Η Εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Παρασκευή 20 Οκτωβρίου και ώρα 13:00 στην Επισκοπή Ρεθύμνου

Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής

Ελέγξτε επίσης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΤΩΝΑΚΗΣ – ΝΑΥΑΓΟΣ Official Video Clip © 2024

Στίχοι : Γιάννης Θεοδωράκης Μουσική : Δημήτρης Παπαδάκης Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον …