ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ! Πέθανε ο μεγάλος Μανόλης Κακλής

Έφυγε πριν από λίγο για το μεγάλο ταξίδι ο Μανόλης Κακλής..

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΚΛΗ

 

Σήμερα Τετάρτη 18 Οκτωβρίου από ανακοπή καρδιάς  ο στυλοβάτης της Κρητικής μουσικής  Μανόλης Κακλής σε ηλικία 72 ετών αφήνοντας πίσω ένα δυσαναπλήρωτο κενό..

Γεννήθηκε στην Επισκοπή Ρεθύμνου και ασχολήθηκε επαγγελματικά με το λαούτο από το 1969.

Από πολύ νεαρή ηλικία είχε την τύχη να ζήσει από κοντά σ’ ένα γλεντζέδικο ζωντανό περιβάλλον γεμάτο ακούσματα μουσικά, γνήσια παραδοσιακά, όπως του Μπαξεβάνη και του Νίκου του Μανιά. Οι δύο αυτοί λαγουτιέρηδες τον επηρέασαν βαθύτατα.

Η τεχνική τους στο λαούτο και η έκφραση στο τραγούδι καθόρισαν την πορεία του νεαρού τότε καλλιτέχνη, ο οποίος πολύ γρήγορα σημείωσε τεράστια πρόοδο και εξέλιξη και μέχρι σήμερα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εκφραστές της κρητικής μουσικής παράδοσης. Ιδιαίτερα στο τραγούδι διακρίθηκε για την ερμηνεία του που την υπογράμμιζε μοναδικά η εξαιρετική “κρητική” χροιά της φωνής του.

Έχει να παρουσιάσει πλούσια δισκογραφία και συνεργασίες με μεγάλους καλλιτέχνες όπως Νίκος Μανιάς, Ροδάμανθος Ανδρουλάκης, Ζαχάρης Μελεσσανάκης,  Θανάσης  Σκορδαλός  κ.α. και πολύ έντονη δυνατή και  ζωντανή παρουσία στα κρητικά κέντρα του νησιού, της Ελλάδας γενικότερα αλλά και του εξωτερικού.

Παρά το σκληρό χτύπημα της μοίρας που έπληξε την οικογένεια του, ο Μανόλης Κακλής με την παρότρυνση των φίλων του και όχι μόνο, συνεχίσε να μας μαγεύει με το τραγούδι του…

Δυστυχώς το μαύρο μαντάτο σκέπασε την Κρήτη και ακόμα δεν μπορούμε να το πιστέψουμε ..

Απο τίς 10 το πρωί τής Παρασκευής θα βρίσκετε η σορός του στο μαγαζί του στήν γέφυρα Γερανίου στην Επισκοπή..

Αμέσως μετά και ωρα 1 θα μεταφερθεί στον Προφήτη Ηλία Επισκοπής οπου θα γίνει και η εξόδιος ακολουθεία ..

Η ταφή του θα γίνει  στο νεκροταφείο του Αγίου Κωνσταντίνου Επισκοπής.

Ελέγξτε επίσης

Αντώνης & Δημήτρης Αποστολάκης – Συρτά

Καλεσμένος στο προσωπικό μου στούντιο ηχογραφήσεων ο Πατέρας μου Αντώνης Αποστολάκης. Παίζουμε δύο συρτά σε …