ΕΦΥΓΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΚΕΥΑΚΗΣ ΦΤΩΧΟΤΕΡΗ Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΑΣ

Μεγάλη βόμβα η είδηση του θανάτου του Δασκάλου της Κρητικής Μουσικής Νίκου Σκευάκη τα ξημερώματα της Παρασκευής 21 Απριλίου 2023 μετά από χρόνια προβλήματα υγείας…

Η Κρητική μας μουσική είναι φτωχότερη από σήμερα…αλλά δεν πεθαίνουν ποτέ τέτοιοι θρύλοι όπως ο Νίκος Σκευάκης…θα ζουν αιώνια με το εργο τους ,την μουσική και τα τραγούδια τους

Κρήτη μου όμορφο νησί ,στολίδι στο Τυμπάκι
Εχεις εκειά το μερακλή το Νίκο το Σκευάκη

Όταν τη λύρα έπαιζε με πάθος το Σκευάκι
Τ αηδόνια του κρατούσανε το ίσο στο Τυμπάκι

Λυράρης τέλειος..το ίδιο τέλειος τραγουδιστής.. συνθέτης και στιχουργός ένας ολοκληρωμένος μουσικός καλλιτέχνης προικισμένος στον υπέρτατο βαθμό με όλα τα χαρίσματα που μπορούν να συνθέσουν μια σπουδαία και αληθινή μουσική προσωπικότητα..τον αποκαλούν ως δεύτερο θεό του Τυμπακίου..

Δάσκαλε τσι παράδοσης ,τσι μουσικής ξαθέρι

τιμή μου που βρεθήκαμε , και σού σφιξα το χέρι .

(του είπε η Αννα Σκανδαλάκη μαντιναδολόγος απο τον Χάρακα)

Νίκος Σκευάκης

Μεγάλος δάσκαλος της κρητικής μουσικής, είναι ένα από τα πρώτα ονόματα και τις μεγαλύτερες φωνές της Κρητικής παραδοσιακής μας μουσικής

Διαβάζουμε από το βιβλίο «Νίκος Σκευάκης ..το διαμάντι της Κρήτης» ότι ο Νίκος Σκευάκης δεν γεννήθηκε .. αλλά στάλθηκε από τον θεό για να γλεντήσει αυτό τον τόπο

ο Νίκος ο Σκευάκης έχει καταξιωθεί στο Κρητικό μουσικό πάνθεον με το σπαθί του.. γιατί ετίμησε την λύρα ,τους μερακλήδες, την παράδοση και ολάκερη την Κρήτη.κι εκείνη τον ετίμησε και με το παραπάνω θα μείνει στην αθανασία γιατί είχε τέσσερα αθάνατα στοιχεία ..την γλυκάδα, το χρώμα, την ουσία και την σοβαρότητα..

Γεννημένος στο Τυμπάκι Πυργιωτίσσης του Νομού Ηρακλείου τν Γενάρη του 1931 γιος του Γιώργη Διακουμάκη και της Γεωργίας το γένος Καβαδάκη..

Το 1938 πήγε στο δημοτικό αλλά το 1941 βγήκε μια κι όξω όπως ο ίδιος λέει..πήγε μέχρι την Τρίτη δημοτικού γιατι ήρθε η Γερμανική Κατοχή..

Εκείνα τα πέτρινα χρόνια που το Τυμπάκι ισοπεδώθηκε από τους Γερμανούς ..ο Νίκος ο Σκευάκης ήταν δεκα χρονών..

Η πρώτη του λύρα ήταν ένα φύλο από αθάνατο που είχε το σχήμα της λύρας και ο Νίκος ο Σκευάκης με το μαχαιράκι του το διαμόρφωσες σε λύρα με χορδές από γερμανικά καλώδια..και η χαρά σου ήταν τεράστια..14 χρονών ντελικανιδάκι στο μποστάνι τος στην πυργιώτισσα.

Έπαιζε όμως πιο πριν ο Νίκος ο Σκευάκης και μπουκολυρα και με την κουτάλα κάνοντας τον λυράρη.. και επαιξε λύρα χωρίς να του έχει δείξει ποτέ κανείς..ήταν έμφυτο..θεόσταλτο.. αυτοδίδακτος και αυθεντικός..

Όταν άκουσαν τον ο Νίκο Σκευάκη πρώτη φορά στο μετόχι να παίζει μαγικά ενθουσιάστηκαν στο Τυμπάκι οι χωριανοί και τον έσπρωχναν να τον πάνε στην πλατεία του χωριού για να τον δεί ο κόσμος σαν ένα φαινόμενο..

ο Νίκος ο Σκευάκης καθότανε μόνος τα βράδια στον στάβλο με τον λύχνο και έπαιζε όλη νύχτα γιατι αυτό ήταν που του άρεσε να κάνει..
Μια βραδυά τον άκουσε ο πατέρας του να παίζειςκαι εντυπωσιάστηκε και την επομένη τον πήγε στο Ηράκλειο για να του πάρει την πρώτη επαγγελματική λύρα..

Από την ηλικία των 14 ετών έγινε λάτρης της Κρητικής λύρας ενός οργάνου που δεν άφησε ποτέ από τα χέρια του μέχρι και σήμερα.

Τον Νίκος Σκευάκη τον αποκαλούσανε το παιδί με τα ξανθά μαλλιά..

16 χρονών η φήμη του ήταν ξακουστή παντού και ήταν παριζήτητος..κάθε βράδυ καντάδες και παρεάκια και γλέντια..τότε πρωτόπαιξε και στο πρώτο του γλέντι που…εγινε χαμός

Το 1969 εγκατέλειψε το Τυμπάκι και σαν ανήσυχος καλλιτέχνης και άνθρωπος κατάφερε και τραγούδησε σε πολλά κέντρα της Αθήνας με τεράστια επιτυχία.

Πρώτο του κέντρο το κέντρο «ο σύντεκνος» στην πλατεία κουμονδούρου με συνεργάτη τον Νίκο Καδιανό από τους Βώρους που έγινε ο βασικός συνεργάτης σου

Το 1971 κυκλοφόρησε ο πρώτος του δίσκος με τίτλο “Σκληρά η Τύχη με χτυπά” που σημείωσε τεράστια επιτυχία.

Τραγούδησε για τους Κρήτες του εξωτερικού σε διάφορα μέρη του κόσμου όπως ο Καναδάς, η Αμερική, Αφρική η Αυστραλία και πολλές χώρες τις Ευρώπης γνωρίζοντας την αποθέωση..η Κύπρος..Έγινε θρύλος στο εξωτερικό..

Αφού επέστρεψε στην Ελλάδα δημιούργησε το δικό του στέκι στην Αττική το πασίγνωστο κέντρο “Γοργόνα” που λειτουργεί ακόμη και σήμερα υπο άλλη διεύθυνση.

Για 15 και πλέον χρόνια ο Νίκος Σκευάκης στην “Γοργόνα” έδωσε τον καλύτερό του εαυτό διασκεδάζοντας με τον μοναδικό του τρόπο τους Κρήτες της Αττικής και όχι μόνο.

Από την Γοργόνα περάσανε όλοι οι καλιτέχνες και όλοι οι συλλόγοι

Η Κρητική μουσική οφείλει πολλά στον Νίκο Σκευάκη που συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα της.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε κάποιες από τις συνεργασίες του Νίκου Σκευάκη που δεν έιναι άλλες από αυτές με τον Νίκο Αλεφαντινό, τον Μανώλη Κακλή, τον Βασίλη Κατσαμά, τον Νίκο Καδιανό, τον Ανδρέα Βαρβατάκη κ.α.

Οι επιτυχίες του Νίκου Σκευάκη πολλές και διαχρονικές. Θα παίζονται μέχρι να υπάρχει Κρήτη και Κρητική Μουσική. “Απ’ την ζωή μου πέρασες”, “Γαρύφαλλο μου Κόκκινο”, “Σκληρά η Τύχη με χτυπά”, “Στον δρόμο μου τον σκοτεινό”, “Διώξε τσι μάνα τσι γιατρούς”, “Φωτιά με καίει και πονώ” είναι μερικές μόνο από τις δημιουργίες του σπουδαίου αυτού Ηρακλειώτη λυράρη..

ο Νίκος Σκευάκης δεν κατέβηκε ποτέ στο φρικιαστικό σκαλοπάτι να φτηνύνει την μουσική του που τονε γαλούχησε και είχε συνταιριάξει με τους χτύπους της καρδιάς του..

εκτός από λυράρης είναι και καλός οργανοποιός έφτιαχνε με καμάρι τις λύρες και βιολόλυρές του..

Από τον Ερωτόκριτο θερμά συλλυπητήρια για τον χαμό του αγαπημένου μας Δάσκαλου Νίκου Σκευάκη στην οικογένεια του και στην Κρήτη που είναι φτωχότερη απο σήμερα …

ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΣΚΕΥΑΚΗ

Michalis Fragiadakis
Όλοι οι Καλοί φεύγουν νωρίς Λυπάμαι φίλε Νίκο ο Θεός να σε αναπαύσει

Χαράλαμπος Καλομοίρης
Φεύγουν ή παράδοσή ακή τσί Κρήτης μερακλίδες
Καί φτογιανε ή Κρήτη μάς πώ τέθιους λιρατσίδες

Panagiotis Raptakis
Kalo taxidi niko skeuaki kai ti den pirame apo esena ithos paradosi tharos. Merakliki elafri to xoma pou tha se skepasi

Ρούλα Αγγανα Μπουχλη
ΚΑΛΌ ΤΑΞΊΔΙ ΝΑ ΈΧΕΙ ΚΑΛΉ ΑΝΆΠΑΥΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙ Ή ΨΥΧΉ ΤΟΥ. ΘΕΡΜΆ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΤΟΥ.. ΚΑΛΉ ΔΎΝΑΜΗ ΚΑΛΌ ΚΟΥΡΆΓΙΟ…ΖΩΉ ΣΕ ΣΑΣ ΓΙΏΡΓΟ..

Evaggelia Giapintzaki
Ποσο κρίμα !! Καλό παράδεισο να έχει ! Συλλυπητήρια στους οικείους του ..

Μαρία Καλεντάκη
ΚΑΛΌ ΤΑΞΙΔΗ ΔΆΣΚΑΛΕ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΌ ΝΑ ΠΟΥΜΑΙ ΜΑΑΦΗΣΕΣ ΤΣΗ ΚΟΝΤΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ ΝΑ ΓΡΟΙΚΟΥΜΑΙ ΘΕΡΜΆ ΣΥΛΛΥΠΗΤΉΡΙΑΑΘΑΝΑΤΟΣ ΝΊΚΟ ΣΚΕΥΑΚΗ ΤΟ ΤΑΝΓΚΟΣΟΥ ΘΑ ΓΡΟΙΚΟ ΜΕΧΡΗ ΝΑ ΠΟΘΑΝΩ

Katsoulieris Giorgos
Από τους μέγιστους της μουσικής μας! Καλό παράδεισο εκλεκτέ συνάδερφε! Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του!

Χαρίλαος Σοφουλάκης kalo paradeiso

Katerina Aerakh Κρίμα….μεγάλη μορφή της μουσικής μας…
Γαρύφαλλο μου κόκκινο….Έφυγε ο Νίκος Σκευάκης…Η μεγάλη αυτή μορφή της μουσικής μας παράδοσης….
Σε περιμένουν όλοι…Καλό σου ταξίδι… Σε ευχαριστούμε για όλα!!!!

Nikos ZaxarioudakisΤα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του καλό ταξίδι Μεγάλε ΣΚΕΥΑΚΗ

Ελευθερια Δανδουλακη Συλλυπητήρια στους οικείους του!! Καλό Παράδεισο!!!

Triantaphillia Choustoulaki KALO PARADEISO

Γιώργης Τσαντάκης Συλλυπητήρια.Νίκο σ´ευχαριστούμε.Αναπαύσου εν ειρήνη….Θα μας λείψεις πάντως πολύ.

Νικος Λιανερης
Από τους πλέον αγαπητούς καλλιτέχνες τις Κρήτης..καλό παράδεισο να έχει…

Sokratis Nikolidakis
Συλλυπητήρια στη Οικογένεια.

Ioanna Zoaki Ploumaki
Κρίμα. Καλό Παράδεισο να έχει. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Giorgos Vitoros Official Ένας ακαταπόνητος λειτουργός του Μουσικού μας Πολιτισμού, ο ”πρωτομάστορας” Νίκος Σκευάκης, ”έφυγε” πριν λίγο για τη γειτονιά των αγγέλων. Η κηδεία του, ως με πληροφόρησε ο δάσκαλος και λυράρης Αλέκος Φασουλάκης, θα γίνει την Κυριακή στις 13.00 στο Τυμπάκι. Η Δέσποινα Σπαντιδάκη είπε ,μόλις άκουσε την κακή για το νησί μας είδηση:
”Γαρύφαλλό μου κόκκινο”
έφυγε ο ..κηπουρός σου,
ΕΚΕΙΝΟΣ απού έγραψε
τον ξακουστό σκοπό σου…!!!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΙΑΡΑΚΗΣ Πραγματικά ξαφνικό γεγονός. Εφυγε ένας ξεχωριστός Ανθρωπος, καλλιτέχνης, με μεγάλη προσφορά στη κρητικη μουσική. Το έργο του θα μείνει στην κληρονομιά του τόπου μας και θα διδάσκει τα νέα παιδιά. Εμείς οι μεγαλύτεροι ζήσαμε την δεξιοτεχνία του στην λύρα και χάρηκαμε τις δημιουργίες του. Καλό ταξίδι να έχει στην αιωνιότητα. Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΝΙΚΟΣ ΣΚΕΥΑΚΗ για όλα όσα μας πρόσφερες.

Καλλιόπη Μαθιουδάκη Θερμά Συλλυπητήρια!Μιων άλλος ένας ξεχωριστός άνθρωπος και Καλλιτέχνης!Καλό Ταξίδι Νίκο Σκευακη!!

Αλέκος Ν. Γεωργιλαδάκης Θερμά συλλυπητήρια…. Αιωνία η μνήμη του….!!
Σταύρος Φωτάκης Καλοστραθιά.

Nektarios Kostakis Μεγάλο κεφάλαιο για τη μουσική του τόπου μας και ένας ωραίος άνθρωπος πρώτα από όλα! Αγαπημένος καλλιτέχνης! Σε ευχαριστούμε για την προσφορά σου Νίκο Σκευακη. Καλό παράδεισο.

George Fragakis – kalo paradeiso

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΟΥΚΛΙΝΟΣ Τωρα το έμαθα…πολυ ξαφνικό και απότομο.
Δε μπορώ να το χωνέψω φίλε Γιώργη. Καλο ταξίδι να χει και εμείς δεν ντου ξεχνούμε….!
Καλό σου ταξίδι Νίκο Σκευάκη.Δάσκαλε….πριν ένα μήνα περίπου στο τηλέφωνο, ελέγαμε πως μόλις κατέβεις το Καλοκαίρι, θα βρεθούμε ξανά, για να φτιάξουμε το δεύτερο βίντεο κλιπ, που τόσο πολύ ήθελες.Δυστυχώς δεν προλάβαμε.
Καλό ταξίδι και να ξέρεις πως δεν σε ξεχνούμε ποτέ…!Η μουσική και τα τραγούδια σου θα μας διασκεδάζουν πάντα και θα μας συγκινούν..!Υ.Γ το τελευταίο τραγούδι που κυκλοφόρησε ο Νίκος Σκευάκης ΠΟΣΟ ΓΛΥΚΑ ΠΟΥ Σ ΑΓΑΠΩ, είχα την τιμή να κάνω τη παραγωγή του βίντεο.

Andreas Anifantakis Καλό παράδεισο νά έχει

Σπύρος Αθανασακης Καλο ταξίδι στην γειτονιά τον Αθανατον τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του

Γιωργης Σμαραγδης Καλο ταξιδι αγαπημενε φιλε..μεγαλε Σκευονικολη..τι να πω λυπαμαι..συλλυπητηρια στην οικογενεια σου..

Στέλιος Ηλιάκης Είναι μεγάλη μας τιμή να συμμετέχουμε με τον δικό του τρόπο ο καθενας,και με την σημαντική βοήθεια του καθηγητή και λυράρη Σήφη Λεκάκη, στην τελευταία ίσως δισκογραφική εργασία που παίζει Λύρα και τραγουδάει ,ο Νίκος Σκευάκης. Ενός τεράστιου κρητικού καλλιτέχνη που συνδυάζει την γνήσια κρητική μουσική, τον χαρακτηριστικό παλμό που πρέπει να έχει, την μελωδικότητα της λύρας και της φωνής του ,καθώς και τις τόσο ξεχωριστές και όμορφες συνθέσεις του σε μουσική και σε στίχους. Έναν καλλιτέχνη που όλοι οι νέοι που ασχολούνται με την κρητική μουσική θα πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά.Ένα μεγάλο Ευχαριστώ Νίκο Σκευακη για όλα όσα μας έχεις προσφέρει!Καλό ταξίδι.
Αιωνία σου η μνήμη.

Lekakis Giorgos LYRARHS ΦΤΩΧΟΤΕΡΗ ΑΠΌ ΣΉΜΕΡΑ Η ΜΟΥΣΙΚΉ ΤΟΥ ΤΌΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΌ ΤΑΞΊΔΙ ΜΕΓΆΛΕ ΔΆΣΚΑΛΕ ΝΊΚΟ ΣΚΕΥΑΚΗ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΓΙΑ ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΔΑΞΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΙΆ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΓΆΠΗ ΣΟΥ

Kostas Aygerinos Συλλυπητηρια απο καρδιας….. καλο ταξιδι Δασκαλε……

Nikos Karavirakis Αχ βρε Νικόλα είχαμε πει να βρεθούμε μόλις ζεστάνει ο καιρός καλό σου ταξίδι αγαπητέ τα τραγούδια σου θα μας συνοδεύουν στο υπόλοιπο της ζωής μας! Υπήρξες κύριος !

Παντελης Σαλουστρος Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του..Καλό ταξίδι άρχοντα.

Αθανασια Χαιδου-Μαραγκουδακη Θερμά συλλυπητήρια ένας μεγάλος καλλιτέχνης της Κρητικής Μουσικής

Άννα ΓιαννικάκηΈφυγε άλλος ένας μεγάλος δάσκαλος της κρητικής μουσικής ..καλό ταξίδι Νίκο..τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του ..το Τυμπάκι έπρεπε να τον έχει τιμήσει Εν ζωή για την προσφορά του ..αλλά τελος πάντων ο νεκρός δεδικαίωτε ευελπιστώ ότι και μετά θάνατον θα πρεπει να του απονεμηθούν τα εύσημα ..για την προσφορά του στην Κρητική μουσική..

Panagiotis Mixelinakis Καλο παραδεισο να έχει.

Katsoulieris Giorgos Έφυγε και ο Σκεύακης; Μεγάλο κεφάλαιο της μουσικής μας! Ο Θεός να τον βάλει στον παράδεισο.

Giannis Lekakis Μεγάλος δάσκαλος άφησε μεγάλη παρακαταθήκη στη Κρητική μουσική.Καλό ταξίδι δάσκαλε..

Ιωάννης Δαμαρλάκης Μεγάλος καλλιτέχνης !
Νίκος σκευακης υπήρξε και θα υπάρχει από τό τεράστιο έργο του με την μοναδική δεξιοτεχνία στην λύρα και το δικό του ηχόχρωμα και πάνω απ’όλα άνθρωπος

Μιχαλης Μαραγκακης  Σήμερα η Κρητική μουσική είναι φτωχότερη…!!!
Ίσως ο τελευταίος παλιός ΜΕΓΑΛΟΣ λυράρης…
Ο άνθρωπος που πρώτο ακουσα Λυρα…
Ο άνθρωπος που πρώτο μου έδωσε την θέση του στο πάλκο…
Ο άνθρωπος που μιμήθηκα και πρώτο έπαιξα στην Λυρα μου…
Τι να πρώτο πω…
Νίκο Σκευακη… καλό ταξίδι…
Και σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όλα…!!!
Συλλυπητήρια στην οικογένεια του…!!!

Γιωργης Παυλακης
Θλιβερή μέρα σήμερα….πόσα τραγούδια σου συντρόφευσαν τα νεανικά μας γλέντια…..δασκαλος δεξιοτεχνης της λύρας….. καλό ταξίδι στην αιωνιότητα…

Σπυρος ΑλυσσανδρακηςΤι μέρα κι αυτή!! Ο μεγάλος λυράρης Νίκος Σκευάκης ,εφυγε για το μεγάλο ταξίδι.
Επίσης ο καλός λυράρης, νεώτερος Γιώργος Κοτσιφάκης ,μας αποχαιρέτησε.Καλό ταξίδι νάχουν ,στο φώς.

Μανώλης Μακρυδάκης
Σ’ ευχαριστώ για την τιμή που είχα να έρθουμε τόσο κοντά, και θα σου πω το παράπονο μου γιατί δεν κράτησες την υπόσχεση που μου έδωσες τα Χριστούγεννα όταν με πήρες όπως κάθε χρόνο να μου ευχηθείς ότι θα έρθεις το καλοκαίρι…. Καλό παράδεισο μεγάλε Νίκο Σκευάκη!

Αλεξης ΚοκαρακηςΚαλό σου ταξίδι ακριβέ μου φίλε μέχρι να στέκει η Κρήτη το όνομά σου δεν θα σβήσει ποτέ καλό παράδεισο

Γιάννης Ξυδιανός Έγραψες συρτά που θα μείνουν όσο υπάρχει Κρητική Μουσική…
Καλοστραθιά Σκευάκη!

ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΑΠ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ
ΑΠ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ…….ΠΕΡΑΣΕΣ……ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΑΓΕΨΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΥΜΑΣΤΕ Κ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ..ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΔΑΣΚΑΛΕ ΝΙΚΟ ΣΚΕΥΑΚΗ

Nektarios Klostrakis Ακόμα πιο φτωχή η μουσική της Κρήτης…
Ελαφρύ το χώμα Δάσκαλε Νίκο Σκευάκη , ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

Ζαχαρίας Τσαχάκης
Διώξε τσι μάνα τσι γιατρούς Νίκος Σκευάκης
Άλλος ένας ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΈΦΥΓΕ αιωνία η μνήμη του. Πόσες χαρές και πικρές γινόταν γλέντι με της κοντιλιές του αθάνατου πλέον Σκευονικολή. Ο Μεσσαρίτης λυράρης γιατρός του πόνου και της δυστυχίας.

Χαράλαμπος Αγγελάκης
Θλιβερή μέρα σήμερα….πόσα τραγούδια σου συντρόφευσαν τα νεανικά μας γλέντια…..καλό ταξίδι…

Νίκος Κεφαλογιάννης
ΕΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΓΑΛΕ ΣΚΕΥΑΚΗ ΣΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΦΙΣΕΣ

Τζανής Τζανιδάκης Φτωχότερη η Μουσική της Κρητης…και από την παλιά αλλα και απο την νέα γενιά…
Καλό κατευόδιο δάσκαλε Νίκο Σκευάκη…Καλό κατευόδιο αγαπημένε φίλε και συνάδελφε Γιώργη Κοτσιφάκη…
Σκληρά η τύχη…

Triantafillos Stefanakis
Αλλος ενας μεγάλος δάσκαλος πέρασε στην αιωνιότητα!!!!! Καλο ταξίδι άρχοντα Σκευακη.

Dimitris Kaparakis  έφυγε ένας μεγάλος, διαχρονικός λυράρης και σπουδαίος άνθρωπος!Ο Νίκος Σκευάκης.Η κρητική μουσική πενθεί!Θα μείνει για πάντα, και θα συντροφεύει πολλές γενιές με τη ζεστή φωνή του .Τιμή μου που τον γνώρισα και παρουσιάσαμε μαζί μια τηλεοπτική εκπομπή στο TELΕ ΚΡΗΤΗ .
Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του.

Τερζάκης Χαράλαμπος.Πως να εκφραστώ… Άλλος ένας Μεγάλος Δάσκαλος έφυγε από τη Ζωή πριν λίγο…. Δάσκαλε είχαμε βρεθεί πολλές φορές… Αυτά που έχουμε κουβεντιασει και μου Εχεις Πει, Μεγάλη Παρακαταθήκη για μένα…. Τα λόγια είναι Φτωχά…. Καλό ταξίδι Δάσκαλε… Σε Ευχαριστούμε για Όλα όσα άφησες για εμάς….Εγώ θα σου πω…..Γαρύφαλλο μου Κόκκινο Αθάνατο Λουλούδι. Γιατί ο Σκευακης σε έκανε το πιο όμορφο Τραγούδι…Καλό ταξίδι Δάσκαλε….

Αστρινος Ζαχαριουδακης Δακρια απο τα ματια τρεχουνε. Σαν νερακι. Γιατι. Επηρε ο θεος. ΤονΝικο τον. Σκεβακη ….καλο ταξιδι φλιλε μου δεν θα σε ξεχασω ποτε. Καναμε δυο δισκους μεγαλους μαζη. Αλα τα χρονια που δουλεψαμε μαζη στηνγοργονα μηνανστους κρητες της Αθηνας. Αξεχαστα. Οπως. Αξεχαστα. Και διαχρονικα θα. Μηνουν. Καιτα τραγουδια σου αξεχαστε μου φιλε καλο παραδεισω σου ευχωμα και τα θερμα μου συληπιτιρια στην οικωγενεια σου ευχωμε καλο κουραγιο γιατι το κενο. Που. Αφησες. Ειναι πολυ. Μεγαλο. Καλο τα ξιδι. Φιλοαδερφε μου
ΠΗΡΕ. ΤΟΝ. ΣΚΕΥΩΝΙΚΟΛΗ. Ο. ΧΑΡΟΣ. Ο ΖΗΛΙΑΡΗΣ.
ΜΑ. ΕΜΕΙΝΑΝ. ΤΑ. ΤΡΑΓΟΥΔΙΑΤΟΥ. ΑΥΤΑ. ΔΕΝ ΘΑ. ΤΑ. ΠΑΡΕΙΣ

Alyssandrakis GrigorisΜια μεγάλη απώλεια για την Κρήτη και την παράδοση ο θάνατος του Νίκου Σκευάκη που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα!Σε ευχαριστούμε για τον πλούτο που μας άφησες κ. Νίκο !!!!

Nektarios Atsalakis Σε ευχαριστούμε……..Καλό παράδεισο Νίκο Σκευακη

Γιωργης Σηφακης
ένας κ μοναδικός δν θα σβήσει ποτε άφησε πίσω κομμάτια που δν θα χαθούν στο διάβα του χρόνου καλό ταξίδι δάσκαλε

Συλλυπητήρια ανακοίνωση Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, για την απώλεια του Νικολάου Σκευάκη:«Με βαθιά συγκίνηση έγινε γνωστή η απώλεια του Νίκου Σκευάκη, του κορυφαίου λυράρη του νησιού μας, σκορπίζοντας πένθος στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου.Ο Νίκος Σκευάκης, με αφετηρία από το Τυμπάκι, στιγμάτισε όσο λίγοι την καλλιτεχνική ιστορία του τόπου, αφήνοντας βαριά παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Αγάπησε τη λύρα από τα παιδικά του χρόνια κι έκανε μια λαμπρή πορεία τόσο στην Κρήτη όσο και στην Αθήνα.Υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός με τη χαρισματικότητα, το ταλέντο και το μεγαλείο της ψυχής του.Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όλη την οικογένειά του».

Μανος Πυθαρουλης ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΡΧΟΝΤΑ !!!!

Χαριτος Κλαδος Συλλυπητήρια στην οικογένεια έφυγε ακόμα ένας όγκολυθος της κριτικής μουσικής

Γιώργος Μπιτζανάκης Κρίμα … αθάνατος …

Kostas Kallionakis Καλό παραδεισο!!!…

Ελέγξτε επίσης

Ο Κοτσυφός – Κανάκης Κουκλινός Αλέκος Καλεμάκης Δημήτρης Αντωνάκης Νέο τραγούδι ©2024

Ένα νέο τραγούδι με άρωμα Κρήτης με την λύρα του Κανάκη Κουκλινού … Στίχοι: Γαριπαντώνης …