Έφυγε από την ζωή ο Σήφης Κατσαμάς

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο της Κρήτης αλλά και στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου προκάλεσε η είδηση του θανάτου του καταξιωμένου λαουτιέρη Σήφη Κατσαμά.

Χτυπημένος από την επάρατο νόσο, έδωσε μεγάλη μάχη το τελευταίο χρονικό διάστημα, την οποία έχασε το πρωί της Τρίτης.

Ήταν 70 ετών.
ΟΣήφης Κατσαμάς ήταν από τους Έρφους Μυλοποτάμου. Γόνος μιας αξιόλογης μουσικής οικογένειας, δεν άργησε να ακολουθήσει κι αυτός τα μονοπάτια της μουσικής παράδοσης, που είχε χαράξει ο πατέρας του, δεξιοτέχνης λυράρης, Μανώλης Κατσαμάς.

Σχεδόν όλη η οικογένεια ήταν ή είναι καλλιτέχνες. Ο αδερφός του Γιώργος Κατσαμάς υπήρξε από τους κορυφαίους λυράρηδες και τραγουδιστές.

Ο αδελφός του Νικηφόρος Κατσαμάς με το παρατσούκλι «Νίκος Κρητικός» έγινε γνωστός στο λαϊκό πεντάγραμμο και μεγάλη καριέρα στην Αμερική, η Πόπη Κατσαμά, η οποία είχε τραγουδήσει λαϊκά τραγούδια με μεγάλη επιτυχία την δεκαετία του ’70 και έχει επίσης ακόμη έναν αδερφό τον Ηρακλή και μια αδερφή την μεγαλύτερη σε ηλικία από όλους, την Γιαννούλα.

Ο Σήφης Κατσαμάς, ήταν παντρεμένος και είχε μία κόρη και δύο εγγόνια. Ζούσε μόνιμα με την οικογένεια του στην Ρόδο όπου αύριο θα τελεστεί και η εξόδιος ακολουθία στον Ι.Ν. Παναγίας Κρεμαστής.

ΠΗΓΗ https://www.rethemnosnews.gr/

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ

Διαχειριστής Παγκρητίου Συλλόγου

Σήμερα έφυγε από την ζωή άλλος ένας μεγάλος Κρητικός Καλλιτέχνης,λαγουτιέρης και τραγουδιστής, ο Σήφης ο Κατσαμάς, μέλος της καλλιτεχνικής οικογένειας των Κατσαμάδων. Ο Ιωσήφ Κατσαμάς με καταγωγή από τους Έρφους Μυλοποτάμου ήταν γιος του λυράρη Μανόλη Κατσαμά και αδερφός και συνοδοιπόρος στην καλλιτεχνική του διαδρομή με τους αδελφούς του Βασίλη, Γιώργη και Νικηφόρο. Άλλο ένα βαρύ πλήγμα τόσο για την οικογένεια Κατσαμά όσο και για τον τόπο μας μιας και δεν είναι πολύς ο καιρός που έφυγε από την ζωη και ο Γιώργης ο Κατσαμάς , ο πρόεδρος του Παγρήτιου Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής. Οι αδελφοί Κατσαμά έχουν αφήσει μια μεγάλη και σπουδαία παρακαταθήκη στον μουσικό πολιτισμό του τόπου μας, ένα δικογραφικό αποτύπωμα που θα αποτελέσει πρότυπο και πυξίδα για τις επόμενες γενιές καλλιτεχνών .
Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκκλιπόντως.
Καλό ταξίδι καλέ μας φίλε, συνάδελφε και δάσκαλε Σήφη Κατσαμά.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ ΠΟΛΛΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΉΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΗΣ…

Ελέγξτε επίσης

Νίκος Γωνιανάκης – Βοσκάκι Official Audio Release 2024

Μουσική: Νίκος Γωνιανάκης Στίχοι: Δέσποινα Σπαντιδάκη Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Χαραλαμπάκης Μπάσο & μίξη mastering: Μαυράκης …