Διαγωνισμός Μαντινάδας με θέμα «Γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, λειτουργοί στο χώρο της υγείας»

Προκήρυξη Διαγωνισμού Μαντινάδας από το περιοδικό «Αμάλθεια»

Στο πλαίσιο του καθιερωμένου τα τελευταία χρόνια διαγωνισμού μαντινάδας, η Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Νομού Λασιθίου και το περιοδικό «Αμάλθεια», επιθυμώντας να αναδειχθεί η κοινωνική προσφορά όσων ασχολούνται με τον τομέα της υγείας με αφορμή και την πανδημία του κορωνοϊού που μας ταλανίζει, προκηρύσσουν διαγωνισμό στην Κρητική Μαντινάδα, με θέμα «Γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, λειτουργοί στο χώρο της υγείας».

Καλούνται λοιπόν όσοι επιθυμούν να καταθέσουν τις εργασίες τους (μαντινάδες) για τον διαγωνισμό με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Όροι συμμετοχής
1) Οι μαντινάδες θα πρέπει να είναι πρωτότυπες, αδημοσίευτες και υποχρεωτικά θα πρέπει να περιέχουν τουλάχιστον έναν από τους ακόλουθους όρους: «γιατρός», «νοσοκόμα / μος», «υγεία», «γιατρειά» ή ομόρριζά τους, παράγωγα, συνώνυμα και αντώνυμα.
2) Στον διαγωνισμό μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε -εκτός από τα μέλη της κριτικής επιτροπής- χωρίς περιορισμό ενώ οι εργασίες που θα κατατεθούν δεν επιστρέφονται.
3) Κάθε δημιουργός μπορεί να συμμετάσχει με το πολύ επτά (7) μαντινάδες, όπως ορίστηκαν παραπάνω. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής ορίζεται η Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020.

Οδηγίες αποστολής
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν έναν φάκελο στην διεύθυνση:
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΑΜΑΛΘΕΙΑ»
ΕΜΜ ΣΚΥΒΑΛΟΥ 1
72100 ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΚΡΗΤΗ
(Για τον Διαγωνισμό Μαντινάδας)

Στον φάκελο αυτό θα πρέπει να περιέχονται:
α) Οι μαντινάδες σε τέσσερα δακτυλογραφημένα (ή καθαρογραμμένα) αντίγραφα τα οποία θα υπογράφονται στο τέλος με το ψευδώνυμο του συμμετέχοντος χωρίς καμία άλλη ένδειξη.
β) Ένας μικρότερος φάκελος όπου εξωτερικά θα αναγράφεται το ψευδώνυμο ενώ στο εσωτερικό του τα ακόλουθα στοιχεία:
Ψευδώνυμο, όνομα, επώνυμο, επάγγελμα, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, e-mail (αν υπάρχει).
Βραβεία-Κριτική Επιτροπή
Οι δημιουργοί των δέκα καλύτερων μαντινάδων, κατά την κρίση της επιτροπής, θα τιμηθούν με έπαινο σε ειδική εκδήλωση –αν το επιτρέψουν οι συνθήκες- και οι μαντινάδες τους αυτές θα δημοσιευτούν στο περιοδικό «Αμάλθεια», της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Νομού Λασιθίου. Θα λάβουν ακόμα και δυο τεύχη του περιοδικού «Αμάλθεια» και ένα τεύχος του περιοδικού που θα τις δημοσιεύσει.
γ) Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από 3 διακεκριμένους φιλολόγους.
Για πρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 6977192004 ή στο e-mail stamelosioa@gmail.com

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Ιωάννης Ευαγγ. Σταμέλος

Ελέγξτε επίσης

Γρηγόρης Παραγιουδάκης – Μέσα σε χίλιους δυο καημούς Official Audio Release

27 Κρητικοί καλλιτέχνες τραγουδούν συνθέσεις του Βαγγέλη Πυθαρούλη ΜΕΣΑ ΣΕ ΧΙΛΙΟΥΣ ΔΥΟ ΚΑΗΜΟΥΣ(ΓΡ. ΠΑΡΑΓΙΟΥΔΑΚΗΣ)  Στοιχ: …