Ο Βαγγέλης Πυθαρούλης στον Ερωτόκριτο

Αυτήν την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου για τρεις ολόκληρες ώρες ο Βαγγέλης Πυθαρούλης στον Ερωτόκριτο θα παρουσιάσει τα καινούργια του τραγούδια  …

Ακούστε τον 3 με 6 το απόγευμα στην εκπομπή του Νίκου Αυγερινού σε μια συνέντευξη που αξίζει να ακούσετε σε ένα καλλιτέχνη που έχει δώσει τόσα πολλά στην Κρητική μας μουσική…και συνεχίζει να δίνει πάντα με σεβασμό και αγάπη…

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κεντρί της Ιεράπετρας Λασιθίου, στην Κρήτη.

Από τα εννέα μέχρι τα δεκατέσσερα έψελνε στην τοπική ενορία του χωριού. Ωστόσο, η μεγάλη του αγάπη ήταν η κρητική παραδοσιακή μουσική.

Στα Χανιά γνώρισε τον Βασίλη Νιράκη (Μπακαλιάρο), από τον οποίο και πήρε το πρώτο μουσικό βάπτισμα.

Το 1979 ξεκίνησε στην Ιεράπετρα με κάποιους φίλους τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα με το μπουζούκι τραγουδώντας ευκαιριακά σε διάφορες εκδηλώσεις.

Ταυτόχρονα πήρε μαθήματα θεωρίας από τον τότε διευθυντή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Ηρακλείου Μηνά Τζωρτζάκη και μετέπειτα στην Αθήνα από τον καθηγητή Χρήστο Αλεξόπουλο.

Το 1982, μετακόμισε στην Αθήνα και συμμετείχε στο συγκρότημα του Αντώνη Περιστέρη, αρχικά παίζοντας κιθάρα, και στη συνέχεια λαούτο. Την επόμενη χρονιά ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως λυράρης.

Συνεργάστηκε με τη Δόμνα Σαμίου και συμμετείχε σε συναυλίες της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την περίοδο 1983-1985.

Έχει συνεργαστεί και περιοδεύσει σε Ελλάδα και εξωτερικό με πολλούς καταξιωμένους μουσικούς. Το 1996 μετακόμισε στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου ζει και εργάζεται.

 

Ελέγξτε επίσης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΤΩΝΑΚΗΣ – ΝΑΥΑΓΟΣ Official Video Clip © 2024

Στίχοι : Γιάννης Θεοδωράκης Μουσική : Δημήτρης Παπαδάκης Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον …