Από το “Θέατρο Δίχως Όνομα” η πολιτική σάτιρα «Δεν Πληρώνω! Δεν Πληρώνω!

Το “Θέατρο Δίχως Όνομα”, έχοντας δημιουργήσει παράδοση στις επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις, ανεβάζει για 18η χρονιά την πολιτική σάτιρα του νομπελίστα συγγραφέα Ντάριο Φο, «Δεν Πληρώνω! Δεν Πληρώνω!

Λίγα λόγια για το έργο…
Το έργο «Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω! είναι μια ευφυής, ανατρεπτική κωμωδία που προκαλεί άφθονο γέλιο αλλά ταυτόχρονα διεγείρει τον θεατή να προβληματιστεί για θέματα που τον αφορούν.
Το έργο αυτό αποτελεί αιχμηρή κριτική της σημερινής κοινωνίας όπου το άτομο αναγνωρίζει τον εαυτό του μόνο ως καταναλωτή. Ο συγγραφέας μέσα από ΄διαλόγους ευρηματικούς, ξεκαρδιστικούς και επίκαιρους, προσπαθεί να αναδείξει τις παραγκωνισμένες έννοιες “‘ήθος”, “τιμιότητα” & “αξιοπρέπεια”.

Το έργο διηγείται την ιστορία απλών ανθρώπων, του μεροκάματου, οι οποίοι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες, με την ακρίβεια να είναι στα ύψη, την ώρα που οι μαζικές απολύσεις και οι απαιτήσεις των αφεντικών έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Αγανακτισμένοι οι ήρωες του έργου, ξεσηκώνονται ο ένας μετά τον άλλο, μια ομάδα γυναικών εισβάλει σε ένα σούπερ μάρκετ κάνοντας πλιάτσικο και το πράγμα παίρνει χαοτικές διαστάσεις! Ανεξέλεγκτα γεγονότα συμβαίνουν, ιλαροτραγικές καταστάσεις με τις γυναίκες να κρύβουν τα ψώνια κάτω από τα ρούχα τους παριστάνοντας τις έγκυες!

Στο έργο αυτό του Ντάριο Φο, αποτυπώνεται με τρόπο μοναδικό η σημερινή πραγματικότητα που όχι μόνο επαληθεύει το κείμενο αλλά σε μεγάλο βαθμό το ξεπερνάει.

Σημείωμα Σκηνοθέτη,,,
Άλλοι κλέβουν για να γεμίσουν το στομάχι τους και άλλοι τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Άλλοι πεθαίνουν οριστικά και άλλοι αφήνουν έστω και ένα μικρό αποτύπωμα σε αυτή τη ζωή. Ο θεατής θα πάρει μαθήματα ήθους και ανθρωπιάς από δύο ανθρώπους- πρότυπα για τους νεότερους.
Μια ιστορική παράσταση, τόσο επίκαιρη όσο ποτέ, που αναμφίβολα αξίζει να δει κανείς.
Είναι από τις κωμωδίες που προσφέρουν κάτι περισσότερο από το γέλιο της στιγμής.Τροφή για σκέψη. Μην τη χάσετε!

*Με την υποστήριξη του Δήμου Φαιστού*

Σκηνοθεσία: Γιάννης Δασκαλάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη – Εμψυχώτρια: Ιφιγένεια Γρινιαράκη

Ηθοποιοί: Ιωάννα Κακούρη, Ρένα Παπαγιάννη, Γιάννης Καπαρουδάκης, Νίκος Λεμονάκης, Αντρέας Κλάδος, Θάνος Παπαθανασίου, Σταύρος Νικολούδης, Γιάννης Δασκαλάκης

Σκηνικά: Γιάννης Καργάκης, Αριστοτέλης Αλεβυζάκης
Φώτα – Μουσική : Αριστοτέλης Αλεβυζάκης
Μακιγιάζ: Άρτεμις Μπιτσακάκη

Πληροφορίες:
Πότε? 4, 6, 10, 11 Ιουνίου
Ώρα: 21.00 το βράδυ
Που? Πολύκεντρο Μοιρών
Είσοδος: 7€

Ελέγξτε επίσης

Τσικνάκης Γιάννης – Το βοτάνι (Τραγούδι: Καλεμάκης Αλέκος)

Λύρα – Λεμάν – Βιόλα: Τσικνάκης Γιάννης Τραγούδι: Καλεμάκης Αλέκος Λαούτο: Στεφανουδάκης Φάνης Κιθάρα: Τσικνάκης …