Ο Νίκος Μανιουδάκης έκανε την παρουσίαση στον Ερωτόκριτο

Την Τρίτη 17 Απριλίου  ο Νίκος Μανιουδάκης βρέθηκε  στον Ερωτόκριτο στην εκπομπή του Γιάννη Θεοδωράκη 4 με 6 το απόγευμα για την παρουσίαση του νέου του  διπλού δίσκου …

Ο Νίκος Μανιουδάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, από οικογένεια με μουσική παράδοση. Στην ηλικία των εννιά χρόνων ήταν η πρώτη του επαφή με την λύρα.
Σπούδασε βυζαντινή μουσική. Είναι μουσικός σε παραδοσιακό κρητικό σχήμα.Διδάσκει σε μουσικό ωδείο, λύρα και μαντολίνο.

Σε ηλικία δώδεκα χρόνων τον καλούν σαν λυράρη, να παίξει στο Ρέθυμνο σε γάμο.
Στα δεκαοκτώ του, κυκλοφορεί η πρώτη δισκογραφική δουλειά με τίτλο ” Μια φεγγαρόλουστη βραδιά” με επανεκτελεσμένα παραδοσιακά κρητικά τραγούδια.

Το 2005 είκοσι ετών, κυκλοφορεί η πρώτη προσωπική του δουλειά με τίτλο “Δάκρυ χαράς”. Σε μουσική δική του και σε στίχους στα περισσότερα κομμάτια δικούς του. Την ίδια χρόνια συμμετέχει φιλικά σε δύο δίσκους: του Μανώλη Αναστάσακη με τίτλο “Στα μάτια σου είδα τη χαρά” και του Μανώλη Μουλακάκη και Δημήτρη Πρινάρη ” Η μοναξιά των χρόνων”.

Το 2008 ξεκινάει η έντεχνη δισκογραφική καριέρα με συμμετοχή στο δίσκο “Όταν ο έρωτας θα γίνει δάκρυ” του Δημήτρη Ζωγραφακη με το τραγούδι “Δυο λόγια”.

Το Νοέμβριο του 2010 μαζί με τον Δημήτρη Ζωγραφακη δημιουργούν μια ” Άλλη Μπάντα” η διαφορετικότητα της μπάντας αυτής, είναι ότι δηλώνει δυο πράγματα. Πρώτον την άλλη μεριά (μπάντα), αυτή που υπηρετούν από μικροί και δεύτερον μια καινούργια μπάντα που εισέρχεται στο χώρο της έντεχνης μουσικής.

 

Την επόμενη χρόνια συμμετέχει πάλι σε δίσκο του Δημήτρη Ζωγραφακη ” Στη μέση του χειμώνα “ στα τραγούδια “Στις λεωφόρους” και στο “Χαθηκανε οι δρόμοι μας”.

Το 2012 μας παραθέτει ένα μέρος της δουλειάς του, με την κυκλοφορία ενός νέου άλμπουμ, με τίτλο “12 Στιγμές” στο μοτίβο της κρητικής μουσικής μέσα απο ένα δικό του πρίσμα.

Ο ίδιος ο Νίκος Μανιουδάκης  λέει για την νέα του δουλειά – Ζωντανή ηχογράφηση (2 CD)

Ηχογραφώντας το τελευταίο διάστημα τις εμφανίσεις μας, σκέφτηκα πως ίσως είναι καιρός να μοιραστώ μαζί σας τη σύμπραξή μας.

Τη σύμπραξη όλων μας, των συνεργατών μου, αλλά και εσάς, των φίλων που σε κάθε εμφάνιση έχετε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της βραδιάς με το “Δούναι και λαβείν” συναισθημάτων που ανταλλάσουμε.

Με πολλή αγάπη και σεβασμό, σας παραθέτω αυτή τη ζωντανή ηχογράφηση, που περιέχει σκοπούς και τραγούδια από το μουσικό πλούτο της Κρητικής παράδοσης, συνθέσεις αξιόλογων συναδέλφων και δικές μου, σε στιγμές γλεντιού.

Ευχαριστώ την εταιρεία “ΑΕΡΑΚΗΣ – ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ & ΣΕΙΣΤΡΟΝ” για την άψογη συνεργασία μας και όλους του συντελεστές που αναφέρονται στο δίσκο.

Καλή ακρόαση!
Νίκος Μανιουδάκης
Μάρτιος 2018

Ελέγξτε επίσης

Τσικνάκης Γιάννης – Το βοτάνι (Τραγούδι: Καλεμάκης Αλέκος)

Λύρα – Λεμάν – Βιόλα: Τσικνάκης Γιάννης Τραγούδι: Καλεμάκης Αλέκος Λαούτο: Στεφανουδάκης Φάνης Κιθάρα: Τσικνάκης …