Άλλη μια ενέργεια του Στόχος Πρόληψη Κρήτης εκπληρώθηκε στα Σφακιά

Ο Στόχος Πρόληψη Κρήτης βρέθηκε στα Σφακιά για προληπτικό έλεγχο και δωρεάν Υπέρηχο Μαστού σε γυναίκες .

H ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ” ΣΤΟΧΟΣ -ΠΡΟΛΗΨΗ” που δραστηριοποιείται απο το 2001 στην Ελλάδα ,ανοίγει την αγκαλιά της και στην Κρήτη με έδρα το Ηράκλειο .

Σήμερα που η κρίση έχει χτυπήσει για τα καλά την Ελλάδα η ανάγκη για πρόληψη ,ενημέρωση και υποστήριξη του καρκίνου του μαστού είναι μεγαλύτερη .

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Κρήτης υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο έχουμε στην Ελλάδα 3.500-4.000 νέα περιστατικά το χρόνο, ενώ στην Κρήτη έχουμε περίπου 350 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού σε ετήσια βάση. Αναφέρεται επίσης ότι οι γυναίκες της υπαίθρου σε μεγάλο ποσοστό δεν κάνουν προληπτικό έλεγχο.

Έτσι σήμερα κρίθηκε απαραίτητο να δημιουργηθεί παράρτημα της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ με έδρα το Ηράκλειο και απότερο σκοπό να ενημέρωσει και να υποστηρίξει το κοινό της Κρήτης κατά του καρκίνου του μαστού.

To πρώτο βήμα έγινε ,το πρόσωπο που οραματίστηκε τον ΣΤΟΧΟ στην Κρήτη η Λίτσα Ζαχαράκη ορίστηκε υπεύθυνη του παραρτήματος σύμφωνα με το πρακτικό της 02/03/2016 .
Βρέθηκε ένας χώρος που θα είναι η βάση για την οργάνωση και ανάπτυξη δράσεων όπως ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού και πρόληψη μέσα απο συνεργασίες με προσφορά δωρεάν εξετάσεων .

Το επόμενο βήμα ,είναι το δικό σας ,αυτό που θα καθορίσει την πορεία του ”ΣΤΟΧΟΥ ” στην Κρήτη .

ΖΗΤΑΜΕ εθελοντές και χορηγούς που θα στελεχώσουν τις απαραίτητες δράσεις ,όπως ιατρούς,νοσηλευτές,γραφίστες,γυμναστές και κυρίως ευαίσθητους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που θα δωρίσουν τον χρόνο τους και την ενέργεια τους σε αυτόν τον κοινό ”ΣΤΟΧΟ ”.
ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ.

Σας περιμένουμε
Τηλ επικοινωνίας
6943150841

Ελέγξτε επίσης

Νίκος Γωνιανάκης – Βοσκάκι Official Audio Release 2024

Μουσική: Νίκος Γωνιανάκης Στίχοι: Δέσποινα Σπαντιδάκη Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Χαραλαμπάκης Μπάσο & μίξη mastering: Μαυράκης …