Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών αποχαιρετά τον Δημήτρη Φουκάκη

Σε ανάρτησή του πριν από λίγο στην σελίδα του στο Facebook ο  Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών  Κρητικής Μουσικής αποχαιρετά τον Μεγάλο Λαουτιέρη και μουσικό Δημήτρη Φουκάκη που για πολλά χρόνια γλέντησε όλη την Κρήτη και συνεργάστηκε με όλα τα μεγάλα ονόματα …

Γράφει λοιπόν στην ανάρτησή του …

Σήμερα έφυγε από κοντά μας ένας μεγάλος λαγουτιέρης, άξιος εκπρόσωπος της παλιάς γενιάς της Κρητικής Παραδοσιακής Μουσικής και ιδρυτικό μέλος του Παγκρητίου Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής, ο Δημήτρης Φουκάκης (1936 – 2017). Ιδιαίτερο, χαρακτηριστικό και περίτεχνο συνοδευτικό παίξιμο που άφησε εποχή και σίγουρα θα μελετηθεί από τους νεότερους. Πολλές συνεργασίες και δισκογραφίες στο ενεργητικό του, κυρίως με τον Ν.Ξυλούρη, με τον οποίο συνεργάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και έγραψαν αρκετούς δίσκους 45 στροφών όπως «Στο πρώτο βήμα τση ζωής», «Ανε μπορέσω στη ζωή», με τον Θ. Σκορδαλό με τον οποίο το 1973 έγραψε σε δίσκο 45 στροφών το τραγούδι «θέλω να μείνω μοναχός» το οποίο είναι και η πρώτη εκτέλεση του συρτού «Ένας καινούριος άνεμος» και σειρά ακόμα άλλων δίσκων, με τον Β.Σκουλά, τον Γ.Κουφαλιτάκη, τον Γ.Καλομοίρη, τον Ν.Σωπασή,τον Μ.Τζαγκαράκη, τον Ζ.Κριτσωτάκη,τον Μ.Λουμπάκη, τον Γ.Παπαδάκη και τον Γ.Τσαντάκη.

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Καλό σου ταξίδι δάσκαλε.

Η κηδεία θα τελεσθεί στη γενέτειρά του, το Πανασό Ηρακλείου, αύριο Τετάρτη και ώρα 12.00

 

 

Ελέγξτε επίσης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΤΩΝΑΚΗΣ – ΝΑΥΑΓΟΣ Official Video Clip © 2024

Στίχοι : Γιάννης Θεοδωράκης Μουσική : Δημήτρης Παπαδάκης Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον …