Ο εντυπωσιασμός του Καθηγητή από το νέο CD του Μιχάλη Τζαγκαράκη

Ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου Σόφιας& ΣΝΔοκίμων, Επίτ Καθ. σε Παν. Βουδαπέστης , Κλουζ, Εξετερ, Σαλέρνο, &Ακαδ Βουκουρεστίου κύριος Νίκος Μαστοράκης έγραψε όταν έλαβε το νέο cd του Μιχάλη Τζαγκαράκη..

Μόλις έλαβα με το ταχυδρομείο το νέο CD του κ. Μιχάλη Τζαγκαράκη “Η ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΦΩΣ” και ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ.
Ο καλλιτέχνης-λυράρης όντως έχει δημιουργήσει νέες μελωδίες και νέους σκοπούς, πάντα προσεγμένους και πάντα ακολουθώντας τους δρόμους της παραδοσιακής Ελληνικής Μουσικής* με σεβασμό στις τονικότητες της λύρας. Η ενορχήστρωση είναι η πρέπουσα παραδοσιακή ενορχήστρωση χωρίς περιττά βάρη από νεωτεριστικά όργανα.


Έχω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπέροχο αυτό άνθρωπο και καλλιτέχνη-μουσικό-λυράρη κ. Μιχάλη Τζαγκαράκη που μου έστειλε το νέο CD του, το οποίο και θα αποτελέσει κόσμημα και μνημείο της Κρητικής Μουσικής Δισκογραφίας. Κοινοποιήστε το.

* που συμπίπτουν με αυτούς της Βυζαντινής μας Μουσικής

και ο Καλλίτέχνης και Δημιουργός Μιχάλης Τζαγκαράκης απάντησε…

Μιχάλης Τζαγκαράκης Ευχαριστώ για τα αληθινά και όμορφα σου λόγια .Με τιμούν ιδιαίτερα γιατί είσαι άνθρωπος των γραμμάτων έχεις γράψει ένα υπέροχο βιβλίο με όμορφες καλογραμμενες ιστορίες στην Κρητική διάλεκτο που σου μιλώ ειλικρινά με εντυπωσίασε. Θέλω να ξέρεις για το τελευταίο μου CD ότι πράγματι έδωσα την ψυχή μου και έγραψα κάτι για να μείνει ως μια μουσική παρακαταθήκη στον μουσικό πολιτισμό της Κρήτης . Τα ωραιότερα λόγια γι’ αυτά τα τραγούδια τα έχω ακούσει από ανθρώπους που είναι γνώστες της Κρητικής μουσικής όπως εσύ και αυτό είναι πολύ τιμητικό για μένα.  Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς να σαι καλά. Χαιρετώ σε φίλε μου.

Ελέγξτε επίσης

Νίκος Ζωιδάκης για τα πανηγύρια: Το 95% του κλάδου μας δεν έχει να φάει

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τα πανηγύρια λόγω του κορονοϊού και της μη τήρησης των …