Νίκος Σπυριδάκης θέλω να μεταδώσω στον καθένα από εσάς αυτό που νιώθω

 Μεραμβελιώτικες Κοντυλιές  (Τσ’αγάπης ο αθός).
Συνθέτης: Σπυριδάκης Νίκος.
Εκφώνηση: Κορομπύλιας Θάνος. Album: Music Is Life.

Αυτοβιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νεάπολη Λασιθίου.Η πρώτη μου ενασχόληση με την μουσική ήταν στην ηλικία τον οκτώ.Το 2010 δημιούργησα τις πρώτες μου μουσικές συνθέσεις, και συνεχίζω έως και σήμερα.Όλες οι παραγωγές μου, γίνονται στο Home Studio οπότε και το αποτέλεσμα δεν είναι και ότι καλύτερο που μπορεί να υπάρξει.Υπάρχει όμως το πάθος & το μεράκι για την σύνθεση νέων τραγουδιών.Χαίρομαι ιδιαίτερα, όταν βλέπω όμορφα σχόλια από ανθρώπους που νιώθουν το ίδιο ακριβώς με εμένα, και αυτός είναι και ο σκοπός , να καταφέρω να προσεγγίσω, να μεταδώσω στον καθένα από εσάς, αυτό που νιώθω,αυτό που αισθάνομαι, και αυτό γίνεται μέσα από τις μουσικές μου συνθέσεις.
Μουσική παιδεία δεν έχω λάβει από κανένα, είμαι αυτοδίδαχτος.Θα κλείσω με μία μαντινάδα μου:

” Μέσα απ΄το ξύλο τις χορδές , είναι μεγάλο πράμα
να μεταδίδεις σ’ άλλονε , φιλία,αγάπη, κλάμα “.

Και μια και το τραγούδι μας πάει στα λασηθιώτικα και στο Μεραμπέλλο …να πούμε δυο λόγια για τον όμορφο αυτόν τόπο της Κρήτης

Ο Άγιος Νικόλαος είναι η πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου και βρίσκεται στη βόρεια ακτογραμμή της Κρήτης, στη Δυτική πλευρά του κόλπου του Μεραμβέλλου. Η ονομασία του προήλθε από το βυζαντινό εκκλησάκι που βρίσκεται στον όρμο Αγίου Νικολάου. Παλαιότερα ονομαζόταν Μαντράκι, καθώς υπήρχαν πολλές μάντρες με κατσίκια που ξεχειμώνιαζαν. Άλλη γνωστή ονομασία, που ακόμα χρησιμοποιούν οι κάτοικοι των γύρω χωριών, είναι Γιαλός.

Ο Άγιος Νικόλαος είναι η έδρα του Δήμου Αγίου Νικολάου. Από το 2000, λόγω του σχεδίου Καποδίστρια, στο Δήμο Αγίου Νικολάου συγχωνεύθηκαν οι κοινότητες Κριτσάς, Ελούντας, Λιμνών, Καλού Χωριού, Βρουχά, Σκινιά, Λούμα, Ζενίων, Έξω Ποτάμων, Κρούστα, Έξω Λακωνίων, Μέσα Λακωνίων και Πρίνας. Από το 2011 κι έπειτα από το νόμο Καλλικράτη, στο Δήμο Αγίου Νικολάου συγχωνεύθηκαν ο Δήμος Νεάπολης και η Κοινότητα Βραχασίου.

Η οικονομία της περιοχής βασίζεται στον τουρισμό, στην καλλιέργεια ελιάς και στη μη σταβλισμένη κτηνοτροφία. Οι μόνιμοι κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2011 ήταν 11.421 για την πόλη,12.638 για την δημοτική ενότητα και 27.074 για τον διευρυμένο δήμο Αγίου Νικολάου . Χαρακτηριστικό γνώρισμα της πόλης είναι οι πολλές παραλίες της, οι οποίες συχνά πιστοποιούνται για την καθαριότητα και τις παροχές τους..

Ελέγξτε επίσης

Ο Κοτσυφός – Κανάκης Κουκλινός Αλέκος Καλεμάκης Δημήτρης Αντωνάκης Νέο τραγούδι ©2024

Ένα νέο τραγούδι με άρωμα Κρήτης με την λύρα του Κανάκη Κουκλινού … Στίχοι: Γαριπαντώνης …