Αντώνης Σαλούστρος – Ένας μεγάλος παίχτης του λαγούτου και γνώστης της Κρητικής μουσικής

Σήμερα… διαβάστε  στην σελίδα μας ένα μικρό αφιέρωμα σε ένα μεγάλο παίχτη του λαγούτου και γνώστη της Κρητικής μουσικής τον Αντώνη Σαλούστρο…
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ
φώτο :με τον Θανάση Σκορδαλό
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Αντώνης Σαλούστρος γεννήθηκε στο Μορόνι, το 1966 και η καταγωγή του από γενεών είναι από τ Ανώγεια. Το  χωριό του δεν ξεπερνά τους 300 κατοίκους και βρίσκεται διπλά στο Ζαρό και στη Γεργερη.
 
φώτο : με τον Γιώργο Παπαδάκη
Ανήκει στη πολύ γνωστή οικογένεια των Σαλούστρηδων, με παράδοση ετών στη τέχνη του λαούτου με πρώτο «των μοϊκανών» τον πατερά του.(Παντελή Σαλούστρο).
 
φώτο : Με τον Μανώλη Αλεξάκη 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας του ξεχώρισε στην εποχή του από τα καλύτερα λαούτα της Κρήτης.Διακεκριμένοι επίσης στην εποχή τους ήταν  ο Βασίλης ο Σαλούστρος και ο Παντελής επίσης Σαλούστρος οι οποίοι είναι θείοι του.
 
φώτο : Με τον Δημήτρη Κουνάλη
Θα ήταν παράληψη αν δεν αναφερόμασταν στον αδερφό του Μανώλη Σαλούστρο ο οποίος εχει υπάρξει από τα σπουδαία λαούτα της νεώτερης γεννιάς, με πληθώρα γνώσεων γύρω από την μουσικη του τόπου μας καθως και της Βυζαντινής Μουσικής.
Και φυσικά την ιστορία της μουσικής και σπουδαίας  αυτής οικογένειας την συνεχίζει ο πρώτος από τους γιούς του ο Παντελής ο νεώτερος.
 
φώτο : Με τον Αδερφό του Μανόλη Σαλούστρο
Ο Αντώνης Σαλούστρος ασχολείται με το Λαούτο και έχει ξεχωρίσει διπλά στο Θανάση Σκορδαλό, Νίκο Μανιά, Μανώλη Κακλή, Χαράλαμπο Γαργανουράκη, Μανώλη Αλεξάκη, Γιώργο Παπαδάκη, Μιχάλη Αλεφαντινό, Δημήτρη Κουνάλη που κατά καιρούς έχει συνεργαστεί αλλά και με πολλούς νεότερους καλλιτέχνες.
 
φώτο : Με τον παγκρήτιο σύλλογο
Παρακολούθησε και αποφοίτησε στο Γυμνάσιο Μοιρών και στο 2ο λύκειο Ηρακλείου.
Θεωρεί ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί καλύτερα η Κρητική μουσική-και να μην ξεχνάμε αυτό που είμαστε και από πού είμαστε.
φώτο : με τον Μανόλη Αλεξάκη και Μανόλη Κακλή
Ο Ερωτόκριτος του εύχεται να έχει πάντα την υγειά του ,να χαίρετε την οικογένειά του και να συνεχίσει με την ίδια αγάπη και μεράκι να προσφέρει στην Κρητική μας Παράδοση..
φώτο : με τον Βασίλη Σκουλά

Ελέγξτε επίσης

Ο Κοτσυφός – Κανάκης Κουκλινός Αλέκος Καλεμάκης Δημήτρης Αντωνάκης Νέο τραγούδι ©2024

Ένα νέο τραγούδι με άρωμα Κρήτης με την λύρα του Κανάκη Κουκλινού … Στίχοι: Γαριπαντώνης …