36 χρόνια επιτυχίες – Γιώργος Καραγιώργης 1980 – 2016 – Μια ζωή επιτυχίες

Η επιτυχία συνεχίζετε..

36 χρόνια επιτυχίες Γιώργος Καραγιώργης 1980 – 2016 μια ζωή επιτυχίες..Ένας Μεγάλος Καλλιτέχνης με την δική του Ιστορία στην Κρητική μουσική μας Παράδοση..

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Καραγιώργης, κατάγεται από το χωριό Αμπελάκι του Νομού Ρεθύμνης και μεγάλωσε μέσα σε ένα περιβάλλον με παραδοσιακά μουσικά βιώματα.
Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του λίγο πριν κλείσει τα δεκατέσσερα του χρόνια, έχοντας ένα πηγαίο ταλέντο στο τραγούδι και στο λαγούτο.
Επηρεασμένος θετικά από τους μεγάλους τροβαδούρους , Μανώλη Κακλή, Νίκο Μανιά και Γιάννη Μπερνιδάκη (Μπαξεβάνη), ξεχώρισε αμέσως για τη μελωδική και κρυστάλλινη φωνή του.

Η πρώτη του παρουσία στη δισκογραφία έγινε το 1989 με το δίσκο « Στου νου τα ταξιδέματα» Cretaphone και ακολούθησε το 1991 ο δίσκος « Του χωρισμού παράπονο» Cretaphone, με τον εκλεκτό λυράρη Μανώλη Αλεξάκη.
Το 1995 συμμετέχει στο «Κρητικό γλεντοκόπι» Panivar, με τον Βαγγέλη Πυθαρούλη, τον Βασίλη Κατσαμά και άλλους.
Ακολουθεί η επόμενη δισκογραφία του το 1997, « Ονείρου Καπετάνισσα» Panivar, με το Νίκο Ζωιδάκη όπως και το « Αν είσαι δάκρυ» Φαιστός, το 1999.
Παράλληλα έχει φιλικές συμμετοχές σε δισκογραφίες άλλων μουσικών της Κρήτης, όπως ο Ροδάμανθος Ανδρουλάκης, ο Βαγγέλης Πυθαρούλης, ο Μανώλης Ψαλλίδης , ο Νίκος Μιχελάκης ο Κυριάκος Σταυριανουδάκης και ο Ηλίας Χορευτάκης.
Το 2004 κυκλοφορεί το CD « Ένα καράβι όνειρα», Φαιστός.

Το 2005 κυκλοφορεί το διπλό CD « Μια βραδιά με το Νίκο Ζωιδάκη και την παρέα του» όπου ο Γιώργος τραγουδά πάνω από τα μισά τραγούδια και γνωρίζει τεράστια επιτυχία και πωλήσεις.

Όλα τα χρόνια της καριέρας του ο Γιώργος Καραγιώργης εμφανίζεται σε Κρητικά κέντρα της Αθήνας και της Κρήτης, σε γάμους, βαφτίσεις και άλλες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και ταξιδεύει σε Αμερική, Καναδά, Σουηδία, Γερμανία, Αυστραλία γνωρίζοντας τους απόδημους Κρητικούς και κάνοντας καινούργιους φίλους και θαυμαστές.

Έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους και τους σημαντικότερους λυράρηδες της Κρήτης όπως: Κώστας Τζανιδάκης, Ροδάμανθος Ανδρουλάκης, Λεωνίδας Κλάδος, Γιώργης Καλομοίρης, Νίκος Σωπασής, Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Ζαχαριάς Μελασανάκης, Μανώλης Αλεξάκης, Γεράσιμος Σταματογιαννάκης, Βαγγέλης Πυθαρούλης, Γιώργης Χαλκιαδάκης και πολλούς άλλους.

Ο Γιώργος Καραγιώργης σταθερά και με συνέπεια προσφέρει και δημιουργεί μουσικές προτάσεις σεβόμενος την Κρητική παράδοση.

 

Ελέγξτε επίσης

Ο Κοτσυφός – Κανάκης Κουκλινός Αλέκος Καλεμάκης Δημήτρης Αντωνάκης Νέο τραγούδι ©2024

Ένα νέο τραγούδι με άρωμα Κρήτης με την λύρα του Κανάκη Κουκλινού … Στίχοι: Γαριπαντώνης …